Konsolidace půjček jako cesta z labyrintu zadluženosti

Podařilo se vám ať už vlastním, nebo dokonce cizím přičiněním dostat do situace, ve které musíte měsíčně splácet závratné splátky rovnou několika věřitelům? Hledáte způsob, jak se dluhů snadno zbavit, ale místo toho, aby mizely se vám neustále kupí nové? Potom by pro vás mohla být řešením nebankovní konsolidace úvěrů. Dnes se podíváme na to, co to vlastně konsolidace je a v jakých situacích se vám rozhodně vyplatí.

Konsolidace půjček jako cesta z labyrintu zadluženosti

Konsolidace neboli sloučení půjček

Už v minulém roce se podle České národní banky dluhy domácností vyšplhaly téměř na 1,5 bilionu korun a tato částka neustále narůstá. Pro jedince, kteří se dostali do dluhové pasti, často zdánlivě neexistuje žádná cesta ven, snad kromě exekuce či insolvence. Jen v roce 2017 vyhlásilo osobní bankrot 1286 osob a návrhů na insolvenci podalo dalších 1233 lidí. Právě včasná konsolidace úvěrů je jednou z cest, jak se podobné situaci vyhnout.

Co je konsolidace úvěrů a proč se vyplatí?

Konsolidace je sloučení všech úvěrů do jednoho. Společnost, se kterou se na konsolidaci domluvíte, převezme veškeré vaše stávající dluhy u bankovních i nebankovních společností na sebe a zaplatí je. Na vás pak zůstane platit měsíční splátku pouze této jedné firmě. Tím dojde ke snížení úroků, protože nebudou rozděleny do několika různých úvěrů u různých institucí a současně se vám pak nestane, že byste některou ze změti splátek přehlédli a zapomněli zaplatit.

Konsolidace však rozhodně není náhražkou osobního bankrotu, ani poslední záchranou před exekucí. Jedná se o druh úvěru, jehož schválení stejně jako u většiny ostatních půjček záleží na vašem příjmu, ale také na tom, jak své stávající závazky splácíte.

Komu se konsolidace vyplatí a kde ji hledat

Konsolidace je vhodná primárně pro lidi, kteří mají úvěry rozdělené mezi více finančních společností a musí splácet například pět měsíčních splátek.
Druhý případ, kdy se o konsolidaci vyplatí přemýšlet, je situace, kdy máte úvěr sice jen u jedné společnosti, ale za velmi nevýhodných podmínek.

Jednou z nebankovních společností, která poskytuje konsolidaci nehledě na to, zda máte půjčku u jedné nebo více společností, patří Zonky, kde můžete na konsolidované půjčky získat roční úrok už od 3,9 %, stejně jako u většiny ostatních společností však i Zonky nabízí úrok na základě bonity konkrétního klienta. Další známá nebankovní společnost, která nabízí konsolidace půjček do částky 600 000 korun s úrokem od 7,87 %, je také Home credit.

Výběr nebankovních konsolidací je však poměrně široký a stejně jako u klasické půjčky online i zde je důležité věnovat dostatek času výběru toho nejlepšího řešení právě pro vás.
Některé společnosti mohou nabízet konsolidaci bez kontroly registrů, jiné zase nabízejí sloučení úvěrů pro živnostníky nebo dokonce pro důchodce. A od toho všeho se pak stejně jako od vaší bonity odvíjí nabízený úrok.

Na co si dát při výběru konsolidace pozor

Konsolidace půjček je první krok k životu bez dluhů. Přestože se jedná o službu, která cílí na pomoc zadluženým lidem, nesmíme zapomenout na to, že jde stále o půjčku stejnou jako každá jiná a jejím hlavním účelem je zisk společnosti, která tento druh úvěru nabízí.

Proto bychom si měli dát stejně jako u ostatních půjček pozor a výběru té pravé společnosti, které své dosavadní závazky svěříme, věnovat dostatek času.

Základy bezpečné konsolidace v pěti krocích:

  • Zjistěte RPSN půjčky, které kromě úroku zahrnuje také všechny ostatní poplatky, jež za konsolidaci zaplatíte. Podívejte se také na to, zda je pro vás po konsolidaci měsíční splátka opravdu výhodnější
  • Zjistěte, zda se jedná o ověřenou společnost. Pokud chcete půjčku v řádech statisíců, měli byste ji čerpat v ideálním případě u ověřené a stabilní finanční instituce. Pokud o ní na internetu nenajdete téměř žádné informace a z její webové prezentace máte špatný pocit, dejte na něj a ruce od ní pryč.
  • Je na webu společnosti transparentně uvedeno, jaké vám hrozí sankce, pokud se opozdíte se splátkou? Firmy, které podobné informace skrývají, k tomu obvykle mají dobré důvody.
  • Nabízí vybraná společnost pojištění pro případ nečekaných životní událostí?
  • Přesvědčte se také, že má společnost přehlednou smlouvu, ve které nemusíte luštit žádná miniaturní písmenka ani poznámky pod čarou.

Nebankovní konsolidace půjček je skvělým řešením nakupených dluhů, a pokud dodržíte zásady zodpovědného půjčování, může se pro vás stát cestou z dluhové pasti. Nenechte se však nachytat. Prvně si spočítejte, kolik vás bude stát, a zvažte, zda se zrovna vám opravdu vyplatí.

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Přidat komentář

########   #######   ######  ######## ######## 
##     ## ##     ## ##    ## ##          ##    
##     ## ##     ## ##       ##          ##    
##     ## ##     ## ##       ######      ##    
##     ## ##     ## ##       ##          ##    
##     ## ##     ## ##    ## ##          ##    
########   #######   ######  ########    ##    

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře