Půjčka pro nezaměstnané neboli nebankovní půjčka bez práce.

Pokud hledáte půjčku pro nezaměstnané, asi vás dnes trochu zklameme. Poté, co se pravidla pro nebankovní společnosti zásadně zpřísnila, už podobnou půjčku za normálních okolností nabízet nemohou. Avšak jako téměř u každého pravidla, i u tohoto existují výjimečné situace, při kterých na půjčku dosáhnete i v případě, že momentálně zaměstnání nemáte.

Mohu dostat nebankovní půjčku bez práce?

Například taková půjčka na mateřské dovolené je stále poměrně běžnou záležitostí. Především protože nemáte dlouhodobě zaměstnání, váš pravidelný příjem v podobě rodičovského příspěvku na děti může zaměstnání nahradit.

To samé platí také pro jedince v důchodu, ať už v tom starobním či invalidním. Půjčka pro důchodce je poměrně běžnou záležitostí a dnes je spíše výjimkou, pokud společnost poskytnutí nebankovního úvěru omezuje maximální věkovou hranicí.

Samozřejmě však záleží na částce, kterou si potřebujete půjčit. Přece jen v důchodovém věku nebývá hypotéka, natož ta americká, zrovna tím nejlepším nápadem.

To jsme však jen okrajově zmínili pár situací, za kterých je možné získat půjčku pro nezaměstnané. Pojďme se na to všechno teď podívat o něco podrobněji.

Půjčka bez doložení příjmu

Potřebujete si půjčit obratem a víte, že vás shánění potvrzení o příjmu od zaměstnavatele bude jen zdržovat? Nebo nechcete svůj příjem z jakéhokoliv jiného důvodu dokládat?

Půjčku bez Půjčku bez doložení příjmů je možné získat rovnou u několika společností. Většinou je však podmínkou to, že už jste u nich úvěr v minulosti čerpali nebo jste po všech ostatních stránkách na první pohled osobou velmi bonitní.

Tento případ se vztahuje například na českého největšího poskytovatele nebankovních úvěrů, společnost Home Credit. Ta však už na webu uvádí, že si může potvrzení o příjmu, pokud v žádosti narazí na nějakou nesrovnalost.

Podobnou možnost nabízí více společností.

Pokud hledáte půjčku na kratší dobu, ať už mikroúvěr či menší spotřebitelský úvěr a v minulosti už jste u společnosti svůj příjem dokazovali, často se vás u druhé žádosti na tento formulář ptát nebude.

Častá otázka, se kterou se na nás obracíte zní: Co když mohu prokázat pouze životní minimum, ale vím, že půjčku splácet dokážu?

V takovém případě vás odkážeme na možnost čerpání americké hypotéky, která často nabízí nevšední řešení nevšedních situací, přestože je její čerpání značně riskantní.

Americká hypotéka nabízí úvěr dokonce až v řádu milionů korun. Tuto půjčku bez doložení příjmu získáte pravděpodobně nejsnadněji, avšak pouze v případě, že vlastníte svou nemovitost.

Společnost tak tím, že vám půjčí peníze, neriskuje vůbec nic.

Pokud by snad z vaší strany došlo k dlouhodobějšímu problému se splácením, věřitel vaši nemovitost prodá a tím ztrátu z nesplaceného úvěru snadno pokryje.

Pokud si tak nemáte stoprocentní jistotu, že budete mít na splátky po celou dobu čerpání vašeho úvěru, je lepší najít bezpečnější cestu, jak přijít k penězům.

Čeká vás odchod do důchodu? Na půjčku máte nárok i tak

V minulosti velká část nebankovních společností podmiňovala možnost čerpat půjčku maximálním věkem kolem pětapadesáti let. Dnes už se toto trochu diskriminační pravidlo příliš často neobjevuje.

Pokud tak odcházíte do důchodu a váš spořicí účet zeje prázdnotou, nemusíte se příliš bát. Půjčku v tomto věku dostanete na základě vašeho důchodu. Přestože vás to čeká třeba až za pár měsíců nebo snad dokonce let, je dobré se připravit včas a provést si výpočet důchodu, abyste věděli, zda vám i po odchodu do důchodu bude příjem na splácení úvěru a na další běžné výdaje dostačovat.

S výpočtem starobního důchodu vám pomůže například internetová kalkulačka České správy sociálního zabezpečení.

Půjčka na mateřské dovolené

Stejně jako lidé v důchodovém věku i rodiče v domácnosti mají dnes mnohem větší možnosti získat půjčku na své potřeby.

A stejně jako osobám v důchodu i maminkám a tatínkům na rodičovské či mateřské dovolené se možnost získání půjčky odvíjí od výše příspěvku a případného přivýdělku na brigádách. 

Stejně jako v případě důchodu je v první řadě důležité spočítat, kolik váš příjem dohromady dělá a zda je ve vašich měsíčních výdajích ještě prostor pro pravidelné splácení.

Pár dobrých rad na závěr

Ať už potřebujete využít kteroukoliv z dnes zmíněných možností, je dobré nezavírat oči před nebezpečím, které nebankovní půjčka bez doložení příjmu představuje. Pokud však dodržíte základní pravidla a budete ji pravidelně a včas splácet, není se zase tolik čeho bát. Přesto si ještě přečtěte pár rad, které vám snad pomohou předejít všem nečekaným komplikacím.

  • Stejně tak je vhodné před každou větší půjčkou provést také výpočet nemocenské pro případ, že byste na delší dobu onemocněli a právě nemocenská se stala vaším jediným příjmem.
  • Nezapomínejte na spořicí účet. Pokud na něj budete posílat měsíc co měsíc alespoň pět procent vašich příjmů, za chvilku byste měli mít dostatečnou rezervu pro všechny případy.
  • Nejsnadněji získatelnou bez doložení příjmu je americká hypotéka, váže se k ní však poměrně vysoké riziko ztráty domova
  • Půjčku pro podnikatele bez doložení daňového přiznání můžete získat nejčastěji v podobě menší mikropůjčky
  • Důvěřujte, ale prověřujte. Pokud je nabídka společnosti moc dobrá na to, aby byla pravdivá, snaží se vás většinou ošidit
  • Nepodepisujte nic, co jste nečetli! Ani prostřednictvím SMS
  • Podívejte se na základní termíny, které je před čerpáním půjčky důležité znát

Máte k tématu další dotaz? Nebojte se nás zeptat v diskuzi.

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Přidat komentář

##     ##    ###    ########  ######## ##    ## 
 ##   ##    ## ##   ##     ## ##       ###   ## 
  ## ##    ##   ##  ##     ## ##       ####  ## 
   ###    ##     ## ########  ######   ## ## ## 
  ## ##   ######### ##   ##   ##       ##  #### 
 ##   ##  ##     ## ##    ##  ##       ##   ### 
##     ## ##     ## ##     ## ######## ##    ## 

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře

Mich 2018-07-31 15:23:49 #17
Nemam prijem, ale rad bych vzal americkou hypoteku, jelikoz dokazu pujcku splacet. Muzete mi prosim doporucit, ktera americka hypoteka je pro me nejvyhodnejsi?
Odpověď
Katka 2018-07-31 14:42:56 #16
Jsem na materske a pujcku jsem na stesti obdrzela, mela jsem strach ze nikdo mi penize nepujci.
Odpověď