Leasing aneb půjčka na auto - možnost čerpání úvěru na nové auto

Dosloužilo vám auto, které nutně potřebujete ke svému zaměstnání nebo dojíždění a na nové nejsou finance? Dnes už všichni celkem dobře rozumíme tomu, jak může být život bez automobilu, obzvlášť mimo velká města, náročný.  Leasing nebo také autopůjčka je nejčastějším řešením, po kterém lidé v podobné situaci sahají.

Možnosti čerpání úvěru na nové auto

Leasing aneb Pořiďte si auto na splátky

Samozřejmě je to řešení poměrně rozumné, avšak při výběru úvěru na automobil je obzvlášť náročné vybrat z velkého množství různých nebankovních úvěrů takovou půjčku, která svému účelu poslouží nejlépe a hlavně se nám za pár měsíců nevymstí.

Půjčku na automobil formou leasingu můžete často získat přímo v autobazarech a u prodejců zánovních a ještě častěji ojetých vozů. Tato nabídka je však téměř ve všech případech výhodná pouze pro samotného prodejce a zároveň zprostředkovatele tohoto úvěru a rozhodně nemůžete čekat, že byste takto dostali alespoň trochu výhodnou nabídku.

Pokud vám sejde na tom nenechat se oškubat a chcete si najít tu nejlevnější půjčku na auto, kterou můžete na našem trhu získat, budete jejímu hledání muset věnovat trochu času. Půjčku na cokoliv i půjčku na automobil u nás nabízí téměř stovka společností a ne vždy je jejich nabídka na první pohled kdo ví jak přehledná.

Půjčka na auto bez registru aneb leasing versus půjčka na cokoliv

Ptáte se, jaký je vlastně rozdíl mezi leasingem a půjčkou na cokoliv nebo přímo spotřebitelským úvěrem?

Leasing je v podstatě něco jako hypotéka s tím rozdílem, že klasická i americká hypotéka je s ručením nemovitostí, kdežto při leasingu nejčastěji budete ručit movitou věcí. To znamená třeba tím zmíněným automobilem. Díky tomu, že za leasing ručíte majetkem (např. u Home Credit), můžete na něj získat oproti klasickému úvěru trochu lepší podmínky a společnost, která vám jej poskytne, nebude mít takové nutkání si vás proklepnout extra podrobně. Vaši bonitu si rozhodně také ověří a nejspíš budete muset, ručení neručení, prokázat, že máte nějaký příjem, ale určitě to budete mít o trochu snadnější.

Oproti tomu půjčka na cokoliv neboli spotřebitelský úvěr je většinou bez ručení. K tomu, abyste ji získali nepotřebujete vlastnit vůbec nic a nikdo se vás ani nebude ptát, na co půjčené finanční prostředky použijete.

Spotřebitelský úvěr patří v České republice pravděpodobně k těm nejčastějším možnostem financování větších projektů a nákupů, před ním je v počtu poskytovatelů pouze mikropůjčka, která však slouží spíše k rychlému pokrytí nečekaných nákladů.

Nenechte se nachytat

Už v úvodu dnešního článku jsme mluvili o tom, že při koupi nového či ojetého automobilu narazíte u každého prodejce na skvělou a výhodnou nabídku půjčky, kterou obchodníci často spojují třeba i se slevou na samotné zboží.

Jedná se však o past.

Sleva není skutečnou slevou, částku pouze zaplatíte v poplatcích.

Předtím, než na nákup vyrazíte, pořádně si prostudujte nabídku jak leasingů tak i půjček na cokoliv na internetu, třeba podle našeho srovnávače rychlých půjček

Soustřeďte se nejen na to, kolik vám společnost půjčí a na jak dlouho a už vůbec si nevšímejte úroku, který je pouze částí toho, co společnosti se vším všudy splatíte.

Soustřeďte se především na RPSN vybraných úvěrů a na jejich podmínky.

  • Budete muset ručit?
  • Pokud ano, čím a v do jaké hodnoty movitého předmětu půjčku dostanete?
  • Jedná se o prověřenou a důvěryhodnou společnost?
  • Jaké všechny poplatky bude za zpracování půjčky chtít?
  • Kolik budete platit měsíční splátku a kolik let? Budete na ni mít i v případě dočasné ztráty zaměstnání?

To jsou základní otázky, které byste si měli při výběru společnosti položit, aby za pár měsíců či let nevhodně zvolená půjčka nepoložila vás.

A přesně s tímto seznamem vybraných společností můžete začít vybírat váš vysněný automobil.

Auto na splátky a autonehody

Přemýšlíte, zda se vám vyplatí víc leasing nebo půjčka na cokoliv? Pokud se stane neštěstí a o své nové auto při nešťastné nehodě přijdete, budete samozřejmě muset doplatit úvěr ať už ve formě leasingu nebo spotřebitelského úvěru.

Avšak v případě čerpání půjčky na cokoliv máte přece jen o něco širší možnosti. Už na začátku si můžete vzít o něco víc, než je hodnota auta a tyto peníze si uložit stranou. V budoucnu z nich pak můžete čerpat na další výdaje, které jsou s autem spojené, ať už oprava po bouračce, nebo třeba povinné ručení, které se může také celkem zásadně prodražit.

Leasing většinou získáte pouze do hodnoty věci, kterou ručíte a v případě její ztráty jej musíte stejně platit nadále, přestože vám auto po dobu splácení vlastně ani nepatří. Přesto i tato půjčka má své výhody v podobě možnosti nižšího RPSN a prověřování vaší bonity.

Jestli se nakonec rozhodnete pro leasing nebo raději pro půjčku na cokoliv je jen na vás. My v Loandu doufáme, že jsme vám poskytli dostatek užitečných tipů a triků a zvolíte si tak opravdu půjčku, která bude sloužit vám a nikoliv naopak.

Poradna

P2P půjčka: jak investovat na platformě peer to peer a získat půjčky levněji

O možnosti půjčit si peníze od banky či nebankovní...

Refinancování půjčky je možné! V článku vám prozradíme, jak na to.

Stala se z vašeho kdysi výhodného úvěru přítěž? Nebo...

Co to je revolvingový úvěr? Zjistěte, zda je pro vás tím pravým řešením

Berete si úvěr poměrně často? Ještě nemáte první půjčku...

Refinancování hypotéky: vyplatí se hledat lepší podmínky v jiných bankách?

Bojíte se podmínek splácení hypotéky? Nabízejí nové...

Co je to RPSN aneb půjčujte si bezpečně

V procentu, které uvádí RPSN najdete hromadnou částku...

Přidat komentář

 ######    #######  ######## ######## ######## 
##    ##  ##     ##    ##    ##          ##    
##        ##     ##    ##    ##          ##    
##   #### ##     ##    ##    ######      ##    
##    ##  ##     ##    ##    ##          ##    
##    ##  ##     ##    ##    ##          ##    
 ######    #######     ##    ########    ##    

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře