Mikropůjčka na podnikání – rychlá finanční záplata pro každý případ

Dostali jste se do situace, kdy vaše podnikání potřebuje rychlou finanční záplatu? Skoro každému podnikateli se občas stane, že plány nevyjdou tak, jak by si představoval. Ne každý má však k dispozici finanční rezervu, aby se s takovým problémem vypořádal. Co dělat v případě, že potřebujete peníze rychle, ale zároveň nemáte možnost doložit výši svých příjmů či ručit nemovitostí? Vsaďte na mikropůjčku na podnikání.

Mikropůjčka na podnikání – rychlá finanční záplata pro každý případ

Je pro vás řešením podnikatelská mikropůjčka? 

Mikropůjčku na podnikání od nebankovní instituce byste měli začít zvažovat v případě, že:

  1. S podnikáním začínáte
    Nepotřebujete půjčit statisíce, spíše vám chybí pár tisíc, aby podnikání šlapalo tak, jak si představujete. Víte, že budete schopni přibližně do měsíce peníze splatit. Mikropůjčka pro vás proto představuje výhodnou variantu. Pokud splníte podmínky půjčky, většinou nemusíte platit úroky ani další poplatky. RPSN takových půjček může být i 0 %. A to se vyplatí.
  2. Potřebujete peníze okamžitě
    Odběratelé neuhradili faktury včas? A zrovna jako naschvál se vám rozbil firemní počítač? Schválení půjček v bance většinou trvá minimálně kolem 14 dnů. Mikropůjčka pro podnikatele vám pomůže vypořádat se se souhrou špatných událostí bez problému.
  3. Máte záznam v registru dlužníků nebo z nějakého důvodu nemůžete doložit příjmy
    Máte-li záznam v registru dlužníků či z nějakého důvodu nemůžete doložit příjmy, pak budou mít společnosti problém půjčit vám jako fyzické osobě. Podnikatelská půjčka však možná je. Nemáte ale stejnou právní ochranu jako u klasického spotřebitelského úvěru. Společnost vám nemusí sdělit RPSN a není limitována žádnou výší sankcí.
  4. Chcete půjčit malou částku
    Zkrátka jen potřebujete překlenout těžké období. Stačí vám půjčka v řádech stovek či tisíců. Získat pár tisícovek od banky je ovšem většinou problém, nemáte-li účet s povoleným debetem. Pokud využijete mikropůjčku, většina nebankovních společností vám nabídne částky již od 500 korun.

Jak půjčku získáte?

U různých společností se postup bude lišit. Většinou však musíte doložit hlavně občanský průkaz a živnostenský list. Dále bude společnosti zajímat číslo vašeho bankovního účtu. Jestli máte daňové přiznání, i to bude chtít poskytovatel nebankovní půjčky vidět. V případě, že jej doložit nemůžete, ujistěte se, že máte v plánu čerpat půjčku od společnosti, která jej nepožaduje.

Vybírejte s rozvahou

Mikropůjčka pro podnikatele není pod žádnou speciální legislativní kontrolou. To znamená, že její získání je pro žadatele jednodušší. Peníze získá i ten, kdo nedosáhne na půjčku pro fyzickou osobu. Pokud se však rozhodnete pro podnikatelskou půjčku, je důležité si uvědomit, že nejste pod právní ochranou. Zákon o spotřebitelském úvěru se totiž nevztahuje na smlouvu uzavřenou mezi dvěma podnikateli. Pokud tedy mikropůjčku vybíráte zbrkle a neuváženě, může se vám značně prodražit.

Nejprve si ujasněte, kolik peněz potřebujete půjčit. Promyslete, za jak dlouho budete schopni je splatit. Podle toho se pak můžete odrazit při výběru správné mikropůjčky právě pro vaše podnikání.

I když nejsou půjčované částky vysoké, platí stejná pravidla pro výběr poskytovatele jako u každého úvěru. Jednotlivé nabídky řádně prostudujte a pročtěte podmínky. Finanční problémy neřešte rychle a bez rozmyslu. Podnikatelé často ve spěchu kývnou na první nabídku, kterou najdou na internetu, aniž by ji porovnali s ostatními. A to je chyba. Zjistěte si, jaké jsou sankce v případě nedodržení splatnosti závazku. Pokud nezvládnete splácet včas, zákon sice zmírnil smluvní pokuty na maximálně 50 % z vypůjčené částky, v případě podnikatelských úvěrů to však neplatí. Pro podnikatele je také mnohem obtížnější vstoupit do oddlužení.

Sledujte také transparentnost nabídky. Čím dříve a srozumitelněji se dozvíte o všech sankcích a poplatcích, tím lépe. Uvádí poskytovatel všechny podrobnosti předem, nebo vás o nich informuje až když o půjčku zažádáte?

Potřebujete půjčit větší částku? Zjistěte jaké jsou další možnosti v našem článku o půjčkách na podnikání.

 

Přidat komentář

########  ######## ##     ## ##     ## ########  
##     ## ##       ##     ## ##     ## ##     ## 
##     ## ##       ##     ## ##     ## ##     ## 
########  ######   ######### ##     ## ##     ## 
##     ## ##       ##     ## ##     ## ##     ## 
##     ## ##       ##     ## ##     ## ##     ## 
########  ######## ##     ##  #######  ########  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře