Rychlá půjčka pro nečekané situace

Neštěstí má lidi a jejich peníze moc rádo. Všichni to známe. Sotva si člověk pracně ušetří pár korun na horší dobu, horší doba si přicupitá. Rozbitá lednička, které zrovna skončila záruka, nepojízdné auto nebo nemocné zvířátko… není na světě snad nikdo, kdo se v podobné situaci neocitl. V tom lepším případě takové události stojí pouze těžce nastřádané peníze, v tom horším se člověk musí po všech čertech ohánět, aby potřebnou částku včas získal.

Půjčka pro nečekané situace

Proč půjčky online?

V dnešní době je však naštěstí trochu jednodušší se s podobnou situací svižně vypořádat. Pro získání rychlé online půjčky nemusíte ani nikam chodit a nebankovní společnosti peníze často posílají i do patnácti minut od podání žádosti. Avšak svět online půjček může občas působit jako nepřehledné bludiště plné záludných pastí. Proto se podíváme na to, jak se pastem vyhnout a jak se při čerpání půjčky na nečekanou situaci nespálit.

Mikropůjčka? Ano, ale…

Mikropůjčku najdete pod řadou názvů. Můžete ji hledat třeba pod spojením SMS půjčka, půjčka před výplatou, rychlá online půjčka nebo bezúročná půjčka. Občas na ni můžete narazit také pod názvem finská půjčka.

Těch termínů a spojení je ještě o něco více, ale dnes tu nejsme od seznamů synonym, ale od toho, abychom vám poradili, jak si podobnou online půjčku vybrat a ukočírovat, aby sloužila ona vám a nikoliv naopak.

  • Rychlou půjčku získáte většinou v částce do 10 000 korun
  • Splatnost bývá kolem 30 dní
  • Mikropůjčka je vhodná jako řešení nečekané situace před výplatou
  • Opatrnost se vyplatí i v případě, že máte půjčku jen na pár dní

Pozor na datum splatnosti u půjček

Kromě toho, že často bývá tato půjčka zdarma bez jakýchkoliv poplatků, možná snad kromě registračního poplatku v maximální výši jedné koruny, nabízí ještě další na první pohled zajímavé možnosti.

Například prodloužení data splatnosti. Na takovou možnosti si však raději dejte pozor. Často se kvůli ní může stát, že vás půjčka zdarma vyjde pěkně draho.

Nejen prodloužení je u nebankovní mikropůjčky nebezpečím. Splátka půjčky totiž musí být zpravidla na účtu společnosti už v den splatnosti.

Mikropůjčka a prodloužení splatnosti – zařiďte si tento ústupek včas

Už nesejde na tom, jestli je zrovna víkend nebo svátek a už vůbec na tom, že jste ji „včera určitě posílali“. Pokud se s platbou opozdíte, a nikoho už nezajímá, zda k tomu došlo vaší vlastní vinou nebo shodou nešťastných okolností, budete muset zaplatit úrok a administrativní poplatek podle standardního ceníku a navíc ještě úrok z prodlení.

Většinou se jedná o 0,1 % z celkové dlužné částky za každý den po splatnosti.

rychlá půjčka pro nečekané situace

Půjčka zdarma versus výhody pro stálé klienty

Spousta společností nabízí první půjčku zdarma. Tato nabídka pracuje rovnou s několika faktory lidské psychiky. Láká nás nejen na magické slovo ZDARMA. Počítá také s tím, že za tuto službu pocítíme vděčnost a v případě nouze se obrátíme znovu na stejnou společnost, akorát že ji tentokrát bez přílišného přemýšlení zaplatíme vše, o co si řekne.

Navíc společnosti často lákají klienty na výhodnou nabídku pro stálé zákazníky. Otázkou však je, zda se věrnostní slevy vyplatí, když máme v podstatě neomezenou nabídku dalších společností, které nám rádi dají znovu první půjčku zdarma. Věrnostní sleva se často vyplatí třeba až po páté půjčce. A zabřednou do koloběhu půjčování kvůli pár korunám se nikomu příliš nevyplatí.

Online půjčka před výplatou bez licence ČNB? Tak na tu rovnou zapomeňte

Na našem trhu už není tolik nebankovních společností kolik jich bývalo ještě nedávno. Už není možnost vybírat ze stovek společností, ale pouze z desítek. Přesto však i dnes můžeme narazit na podvodníka.

Extrémní pozornost se oplatí v okamžiku, kdy chcete čerpat půjčku přes inzerát. Pokud narazíte na nebankovní společnost, která nabízí půjčku po telefonu, nemá své webové stránky a našli jste ji v inzerátu na internetu či na zastávce, je zaručené, že se jedná o podvodníka a jakéhokoliv jednání s osobou na druhé straně budete hořce litovat. Obracejte se pouze na ověřené společnosti s licencí ČNB. Taková společnost má obvykle vlastní web a pravděpodobně už jste o ni v minulosti slyšeli. Důvěryhodné nebankovní společnosti si můžete také vyhledat přímo v našem srovnávači.

Mikropůjčky před výplatou a zbrklost – kombinace, která se nevyplácí

Píšeme to tu často, ale z velmi dobrých důvodů.

Na půjčku nespěchejte. Pořádně si přečtěte, co konkrétně podepisujete. Zjistěte si přesné RPSN a celou částku, kterou musíte zaplatit a k jakému datu.

Jen tak předejdete nepříjemnostem, které určitě znáte minimálně z televizních obrazovek a novinových článků. Inkasní společnosti a exekutoři se na okolnosti neptají. Zjistěte si je sami a vyhněte se pár minutami vašeho času navíc problémům, které vám otráví celý život.

Akce

Jarní úrokové prázdniny u TommyStachi

Dlouhodobá tradice a spolehlivost. TommyStachi na českém...

Chcete na finále MS v hokeji? RazDva půjčka vás tam dostane

Chcete zažít atmosféru finále MS v hokeji na vlastní...

SOS Credit slaví MDŽ 20% slevou na poplatek i soutěží o poukaz na kosmetiku!

Slavit se má každý měsíc. Alespoň jednou. V březnu...

Získejte 500 korun s půjčkou Cofidis!

Cofidis je mezinárodní nebankovní společnost, která...

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Přidat komentář

########     ###    ########  #######  ######## 
##     ##   ## ##        ##  ##     ## ##       
##     ##  ##   ##      ##   ##     ## ##       
########  ##     ##    ##    ##     ## ######   
##   ##   #########   ##     ##     ## ##       
##    ##  ##     ##  ##      ##     ## ##       
##     ## ##     ## ########  #######  ##       

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře