Rekonstrukce bytu bez ušetřených peněz?

Renovace bydlení je vždy činnost náročná a většinou také nepříliš zábavná. Nezáleží ani příliš na tom, zda máme dostatek peněz na odborníky a řemeslníky nebo vše děláme postaru vlastníma rukama. Stále se jedná o činnost, která nás minimálně na pár týdnů, ale spíš měsíců, ošidí o klidný spánek a o pocit útulného domova, do něhož se tak rádi vracíme po náročném dni.

Jak renovovat bydlení bez ušetřených peněz?

Rekonstrukce bytu je vždy činnost náročná a většinou také nepříliš zábavná. Nezáleží ani příliš na tom, zda máme dostatek peněz na odborníky a řemeslníky nebo vše děláme postaru vlastníma rukama. Stále se jedná o činnost, která nás minimálně na pár týdnů, ale spíš měsíců, ošidí o klidný spánek a o pocit útulného domova, do něhož se tak rádi vracíme po náročném dni.

Přesto je čas od času potřeba. Ať už jste svůj domov před časem sami koupili nebo snad podědili, po pár letech se renovaci nevyhnete, obzvlášť, pokud jste kupovali nemovitost v minulosti již užívanou.

Na rekonstrukci je však potřeba dostatek času i peněz. S časem vám příliš neporadíme, ale na finanční stránku věci se s vám rádi podíváme.

Bankovní nebo americká hypotéka?

První možností, po které většina lidí bez spořicího účtu či stavebního spoření sáhne, je hypotéka. Avšak stejně jako ČNB utáhla šrouby nebankovním společnostem, změny v poskytování půjček se dotknuly i bankovních institucí a klasických hypoték, na které dnes většina lidí s normálním zaměstnáním nedosáhne.

Klasickou hypotéku budete také častěji čerpat přímo ke koupi nové nemovitosti, na kterou už musíte mít našetřeno minimálně 10 % její celkové ceny ve vlastních financích.

Přesto na tuto možnost nemusíte rovnou zanevřít. Zkuste si před zvážením dalších možností vyhledat hypoteční kalkulačku a provést si výpočet klasické hypotéky, zda pro vaši situaci přece jen není nejlepším řešením.

Bankovní hypotéka se samozřejmě váže s dalším papírováním, bez toho se však neobejdete ani při čerpání americké hypotéky, která je na rekonstrukce přímo stavěná.

Co je americká hypotéka a kam pro ni?

Americká hypotéka je bezúčelový úvěr s ručením nemovitostí. Většina lidí tuto půjčku využívá právě na rekonstrukci svého bydlení, případně také na rozjezd podnikání.

Při jejím čerpání je však, stejně jako u klasické hypotéky, na místě velká obezřetnost.

Už předem můžeme počítat s tím, že půjčka na větší rekonstrukci nebude v řádu pár tisícikorun. S čerpáním úvěru na renovaci se pravděpodobně upíšete ke splátkám na deset nebo i více let.

Pojištění neschopnosti splácet se tak stává naprostou nezbytností, abyste o svou nemovitost po náročné rekonstrukci nakonec ještě nepřišli.

Pojištění americké hypotéky většina jejích poskytovatelů jako doplňkovou službu nenabízí, je tak třeba poohlédnout se po vhodných možnostech u tradičních pojišťovacích společnostech.

Americkou hypotéku, zvlášť tu nebankovní, u nás příliš společností nenabízí. Z těch nejlepších si můžete snadno podle vašich potřeb vybrat v našem žebříčku.

Co se vám bude při žádosti o půjčku na rekonstrukci hodit?

Pokud už jste se pro půjčku rozhodli, určitě se vám budou hodit případné úspory ze stavebního spoření či spořicího účtu, abyste následně mohli úvěr čerpat v co nejnižší částce a tím si současně zkrátili dobu jeho splácení či snížili měsíční splátku.

Určitě si budete potřebovat provést výpočet čisté mzdy na některé z internetových kalkulaček a od té poté odčíst všechny své měsíční výdaje, abyste věděli, kolik vám na měsíční splátku a případně i pojištění zbývá financí.

A dále už se jedná o klasické záležitosti, které budete potřebovat u každé žádosti o úvěr.

Doklad totožnosti (občas jsou potřeba dva), potvrzení o příjmu (někteří poskytovatelé americké hypotéky jej nevyžadují, pro jistotu je však vhodné mít jej připravené) a nemovitost s potvrzením, že jste oprávněni tímto konkrétním stavěním z půjčku ručit.

Samotné vyřízení úvěru na renovaci pak probíhá poměrně rychle. Na webu vybrané společnosti si určíte částku, kterou si představujete. Společnost k vám pošle svého odhadce a na základě jeho odhadu ceny určí podmínky, za kterých americkou hypotéku dostanete a v jaké částce.

Poté bude pouze na vás, zda částku přijmete a pustíte se do rekonstrukce.

V každém případě vám přejeme pevné nervy a hodně štěstí.

Srovnání Amerických hypoték - květen 2019

Poradna

P2P půjčka: jak investovat na platformě peer to peer a získat půjčky levněji

O možnosti půjčit si peníze od banky či nebankovní...

Refinancování půjčky je možné! V článku vám prozradíme, jak na to.

Stala se z vašeho kdysi výhodného úvěru přítěž? Nebo...

Co to je revolvingový úvěr? Zjistěte, zda je pro vás tím pravým řešením

Berete si úvěr poměrně často? Ještě nemáte první půjčku...

Refinancování hypotéky: vyplatí se hledat lepší podmínky v jiných bankách?

Bojíte se podmínek splácení hypotéky? Nabízejí nové...

Co je to RPSN aneb půjčujte si bezpečně

V procentu, které uvádí RPSN najdete hromadnou částku...

Přidat komentář

 ######   ##    ## ##     ## ####  ######  
##    ##   ##  ##  ##     ##  ##  ##    ## 
##          ####   ##     ##  ##  ##       
##   ####    ##    #########  ##   ######  
##    ##     ##    ##     ##  ##        ## 
##    ##     ##    ##     ##  ##  ##    ## 
 ######      ##    ##     ## ####  ######  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře