Odložení splátek u nebankovních půjček je možné

Nebankovní půjčka slouží jako řešení krátkodobé finanční nouze těsně před výplatou nebo jako zajištění financí na váš větší sen či projekt. Většinou nebankovní půjčku čerpáme v okamžiku, kdy máme na její splácení dostatek financí. Možnost nemoci nebo ztráty zaměstnání si většinou nepřipouštíme. Přesto se do podobné situace může dostat kdokoliv z nás a najednou nám na splátku pár korun chybí. Řešením podobné situace může být odložení splátek. Komu je určeno a jak o něj požádat?

Odložení splátek u nebankovních půjček je možné, ale raději na něj nespoléhejte

Co je to odložení splátek a kdy o něj žádat?

Odložení splátek je služba, většinou za poplatek, která vám umožní v nepříznivé situaci odložit další splátku vaší nebankovní půjčky. Odložení splátek nabízejí společnosti s mikropůjčkou i spotřebitelskými úvěry. Často se jedná opravdu o samostatnou službu. Ve většině případů je odložení splátek spíše možností, o kterou musíte požádat a nebankovní společnost vám ji schválí na základě uvedeného důvodu.

Odložení splátek vám společnost může i zamítnout. To se však stává spíše v případě bankovních půjček. Nebankovní společnosti klientovi v tomto obvykle vycházejí vstříc, přestože většinou ne zadarmo. Pokud se však včas ozvete a přejete si odklad pouze o pár dnů, můžete se vyhnout zbytečným problémům, úrokům z prodlení i poplatkům za prodloužení splatnosti.

Typy odložení splátek:

  • Pojištění proti neschopnosti splácet
  • Zpoplatněná doplňková služba k půjčce
  • Prodloužení za poplatek při žádosti před dobou splatnosti

Nemáte na splátku? Hlavně komunikujte!

Pokud zjistíte, že nemáte dostatek financí na to splátku zaplatit, určitě se ničeho nebojte a okamžitě kontaktujte společnost, u které nebankovní půjčku máte. Pokud máte svého vlastního obchodního zástupce, například u Provident, tím lépe. Hned mu vysvětlete, proč se bojíte, že splátku nezvládnete včas zaplatit a řekněte mu náhradní termín, ve kterém už budete mít dostatek financí.

V nejlepším případě vám obchodní zástupce domluvu potvrdí. Zvlášť pokud jde jen o pár dnů, můžete se díky včasné komunikaci vyhnout i úrokům z prodlení. Proto komunikaci nepodceňujte a rozhodně nestrkejte hlavu do písku. Přestože se jedná o nepříjemnou situaci, jedním telefonem ji můžete mít snadno z krku.

Odložení a pojištění splátek jako doplňková služba

Některé nebankovní společnosti nabízejí odložení splátek ke své půjčce jako doplňkovou službu za poplatek. Například Provident nabízí Splátkové prázdniny, v rámci kterých si můžete zadarmo odložit až deset splátek.

Home Credit nabízí podobnou službu v rámci pojištění své půjčky. Odložení splátek jako službu nejčastěji nabízejí mikropůjčky v rámci standardního balíčku. V takovém případě nemusíte platit nic předem a nejedná se tak přímo o pojištění.

Datum splatnosti pujcky

Můžu odložit splátku mikropůjčky?

Půjčka před výplatou je většinou typ úvěru se splatností do 30 dní. Tuto půjčku platíte v jedné částce, ať už jste si půjčili pár stovek, nebo třeba 15 000 korun. Přestože právě u mikropůjčky nebankovní společnosti počítají s tím, že peníze vrátíte hned po výplatě, i v tomto případě nabízejí možnost odložení splátek.

Většinou se nejedná o doplňkovou službu, kterou nabízejí některé spotřebitelské úvěry, ani o pojištění. U mikropůjček si většinou můžete požádat o prodlužení pár dní před dobou splatnosti. Toto prodloužení je pak většinou o stejnou dobu, na kterou jste mikropůjčku původně čerpali. Na místě je však opatrnost. Prodloužením splatnosti mikropůjčky totiž můžete přijít o bonusy jako je půjčka zdarma, případně další akce, které tyto společnosti často nabízejí.

Na co si dát pozor při odkladu mikropůjčky

  • Datum splatnosti – pokud o prodloužení splatnosti požádáte pozdě, budete kromě poplatku za prodloužení platit také úrok z prodlení.
  • Včasné zaplacení požadované částky – pokud nebankovní společnost nabízí prodloužení splatnosti, často požaduje zaplatit alespoň 10 % jistiny nejpozději v den původní splatnosti. Pokud tento poplatek přijde pozdě, opět budete muset zaplatit úrok z prodlení.
  • RPSN a jeho navýšení – s prodloužením splatnosti často dochází k navýšení RPSN a prudce se zvednou poplatky s půjčkou spojené. Zjistěte o kolik a zkuste najít jiné řešení.
  • Ztráta bonusů – pokud se zpozdíte se splátkou mikropůjčky byť jen o den, přijdete o bonus půjčky zdarma i případných dalších slev. To samé platí v případě, že si půjčku necháte prodloužit.

Kolik odložení splátek stojí?

Cena prodloužení splatnosti se liší společnost od společnosti. Pokud máte štěstí, můžete tento bonus získat alespoň na pár dní zdarma. Většinou však budete muset zaplatit minimálně úrok za dny navíc v jeho standardní výši. V případě pojištění splátek pak platíte předem cenu balíčku vámi zvoleného pojištění.

Pokud snad chcete uvažovat, že úrok z prodlení je pouhé 0,1 % za den a vyplatí se tak více, než řešit prodloužení, tak na tuto variantu raději rychle zapomeňte. V takovém případě totiž můžete kromě úroku z prodlení platit také cenu upomínek, které vám společnost začne zasílat – a jejich cena se může klidně vyšplhat na několik stovek během jediného týdne.

Další možností je, že nebankovní společnost předá váš dluh inkasní společnosti. Přestože inkasní společnosti nemají právo váš dluh navýšit, v realitě většina lidí raději zaplatí několik tisíc navíc oproti původnímu dluhu, než aby se musela s těmito firmami dohadovat. Komunikace s vaší nebankovní společností a přímá žádost o odložení splátek přímo u zdroje je tak tou nejlevnější cestou, která se ve vašich problémech nabízí.

 



Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Akce

Jarní úrokové prázdniny u TommyStachi

Dlouhodobá tradice a spolehlivost. TommyStachi na českém...

Chcete na finále MS v hokeji? RazDva půjčka vás tam dostane

Chcete zažít atmosféru finále MS v hokeji na vlastní...

SOS Credit slaví MDŽ 20% slevou na poplatek i soutěží o poukaz na kosmetiku!

Slavit se má každý měsíc. Alespoň jednou. V březnu...

Získejte 500 korun s půjčkou Cofidis!

Cofidis je mezinárodní nebankovní společnost, která...

Půjčka zdarma a valentýnská soutěž o wellness pobyt s rychlou Půjčkou7!

U společnosti Půjčka 7 si můžete vzít rychlou půjčku...

Přidat komentář

########  #######  ##    ## ##     ## ########  
##       ##     ## ##   ##  ##     ## ##     ## 
##       ##     ## ##  ##   ##     ## ##     ## 
######   ##     ## #####    ##     ## ##     ## 
##       ##     ## ##  ##   ##     ## ##     ## 
##       ##     ## ##   ##  ##     ## ##     ## 
##        #######  ##    ##  #######  ########  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře