Česká půjčka pro studenty - jak funguje?

O českých studentech, a vlastně o mladé generaci obecně, se říká, že má na samostatnost času dost. Podle těch starších je největší starostí mileniálů a tak zvané „generace Z“ to, jak mládí co nejvíc proflákat, ale na práci, na tu podle starších generací nemají ani pomyšlení – co by se snažili? Však je bude maminka živit třeba až do třiceti. Negativní pohled na dospívající generaci ve světě panuje snad stejně dlouho jako lidstvo samo, ale právě mladí lidé to mají leckdy nejtěžší. Pojďte se podívat, jak je to v Česku s půjčkou pro studenty!

Jak funguje česká půjčka pro studenty?

Možná právě sami stojíte před těžkým rozhodováním nebo potřebou se od rodičů z jakéhokoliv důvodu osamostatnit a řešíte otázku, kde na něco podobného vzít peníze. Zvlášť v dnešní době, kdy jsou ceny nájmů vyšponované na maximum – a k tomu se jejich cena ještě zvyšuje kaucí a provizemi. Celková částka, kterou musíte složit jen abyste mohli převzít klíče se pohybuje v řádu desetitisíců a tenhle problém často neřeší ani spolubydlení, při kterém se už kauci také většinou nevyhnete.

Samozřejmě nemusí jít jen o bydlení. Spousty studentů jsou v dnešní době už od útlého věku inspirováni k tomu, aby začali podnikat (tady můžete přečíst více o půjčce na rozjezd podnikání) a právě studentská léta jsou na rozjezd vlastního businessu ideální, avšak v případě, že nechtějí či nemohou žádat o půjčku rodiče, znovu nastává problém financí. Dnes už se však naštěstí i u nás začíná právě na studenty myslet i s půjčkami a studentskou půjčku tak už neposkytují pouze lichváři, ale také bankovní instituce i férové nebankovní společnosti.

Půjčka pro studenty středních škol na studium v zahraničí i na bydlení

Pokud studujete, určitě víte, jak je studium náročné. Zvlášť na střední škole, kde si na rozdíl od té vysoké nemůžete rozvrh určovat sami, ale všechen čas vám řídí rozhodnutí učitelů a k tomu se na vás ze všech stran hrnou úkoly. Najít si za takových podmínek čas na brigádu je leckdy na hranicích možností a pokud už se vám poštěstí, jedná se o pár víkendů nebo o práci po nocích. Pokud však sníte o studiu v zahraničí nebo o samostatném bydlení, tento příjem vám jen těžko vystačí.

Naštěstí v takovém případě existuje půjčka pro studenty bez příjmu se splatností třeba až po ukončení studia. Z bankovních institucí tuto možnost nabízí například Komerční banka, kde si můžete nastavit splácení jistiny až po studiu a během studentských let splácet jen úroky. Tento přístup se trochu blíží západnímu pohledu na půjčku pro studenty, avšak stále se mu ještě nevyrovnává a na tomto poli asi budou hrát prim ještě nějaký čas nebankovní společnosti.

Pokud potřebujete půjčku pro studenty středních škol, musíte v prvním kroku zvážit, na co ji potřebujete. Pokud to bude na financování studia v zahraničí nebo vlastního bydlení, bude ideální volbou půjčka na cokoliv v podobě spotřebitelského úvěru. Tuto půjčku můžete čerpat až do několika set tisíc. Nabízí ji například společnost Zonky, která však není zdaleka jediná. V našem srovnávači si můžete velmi snadno najít společností, které poskytují spotřebitelský úvěr i půjčku na cokoliv, stačí se podívat na kategorii spotřebitelské úvěry.

 

Studentská Půjčka na notebook či mobil

Dávno jsou pryč časy, kdy si studenti zapisovali poznámky primárně do sešitů za pár korun. V dnešní době se jen těžko obejdeme bez notebooků a to nejen na zapisování učitelova výkladu. A přiznejme si to, ani bez chytrého telefonu už se dneska studenti moc dobře neobejdou. Pokud potřebujete půjčit právě na nějaké podobné elektronické zařízení, čerpat spotřebitelský úvěr je trochu jako jít na lov komára s bazukou. Právě pro tyto případy je obzvlášť vhodná krátkodobá mikropůjčka.

Mikropůjčka je úvěr v řádu pár tisíců korun, kterou můžete snadno v jedné splátce splatit do měsíce. Tento úvěr je zvlášť vhodný, pokud na vybavení opravdu spěcháte a víte, že za měsíc na splátku ušetříte. Největší výhodou tohoto produktu je možnost čerpat první půjčku zdarma takže za ni nic nepřeplatíte a notebook máte za stejnou cenu, jako byste si na něj rovnou ušetřili. Možnost čerpat úvěr bez navýšení na notebook či telefon také nabízejí přímo některé prodejny, u nich však většinou bez papíru s potvrzením o stálém příjmu příliš nepochodíte.

Půjčka pro studenty bez příjmu není zrovna tím nejčastěji nabízeným produktem nebankovních společností. Váže se s ní spousta rizika pro obě strany a pokud už takovou půjčku najdete, musíte počítat s tím, že si ji společnost často nechá draze zaplatit. I proto se nejvíce vyplatí koukat právě po mikropůjčkách, které nabízejí půjčku zdarma každému, kdo splňuje její podmínky. Pokud však hledáte půjčku pro studenty pod 18 let, bez rodičů to nepůjde. Takovou půjčku totiž žádná společnost v České republice nenabízí. 

Půjčku pro studenty nabízí i podvodníci

Pokud hledáte půjčku pro studenty, stejně jako u ostatních půjček trochu netypického ražení je třeba dávat zvlášť dobrý pozor na podvodníky, kteří často právě v takových situacích vidí svou příležitost. Pokud náhodou váháte, zda je společnost, kterou jste si vybrali, opravdu důvěryhodná, přečtěte si naše zásady bezpečného půjčování a zkontrolujte, zda se nachází v našem srovnávači. 

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Přidat komentář

######## ######## ########  ########       ## 
     ##  ##       ##     ## ##             ## 
    ##   ##       ##     ## ##             ## 
   ##    ######   ########  ######         ## 
  ##     ##       ##        ##       ##    ## 
 ##      ##       ##        ##       ##    ## 
######## ######## ##        ########  ######  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře