Zjistěte, jak cestovat levně a kdy sáhnout po půjčce na dovolenou

Vaše cestovatelské možnosti jsou nekonečné. Dokonce i s minimem financí můžete vyrazit do světa. Stačí jen vědět jak na to. Čtěte 4 jednoduché triky, jak ušetřit na cestách. A kdyby se cokoliv stalo, můžete se spolehnout na chytrou půjčku, se kterou zvládnete každou neočekávanou událost.

Zjistěte, jak cestovat levně a kdy sáhnout po půjčce na dovolenou

Cestujte chytře

Ty tam jsou doby, kdy bylo běžné vydat se na cesty jen jednou ročně. Letní dovolenou si čím dál více lidí užívá u moře, zatímco v zimě vyrážejí na lyže a běžky. S tím jsou ovšem spojeny nemalé náklady a mnoho Čechů si na dovolenou musí půjčit. To ale určitě není ideální stav. Když půjčku dobře nepromyslíte, můžete se rychle ocitnout v bludném kruhu dluhů. Jak na dovolené ušetřit a kdy sáhnout po mikropůjčce nebo spotřebitelském úvěru?

  1. Zapomeňte na cestovní kanceláře
    Pokud chcete na cestě co nejvíce ušetřit, náplanujte si ji sami. Zapomeňte na cestovní agentury nebo kanceláře. Samozřejmě můžete narazit na akci či slevu, která vypadá lákavě. Chcete-li však trávit dovolenou aktivně, počítejte s tím, že největší částku zaplatíte cestovce právě za doplňkové výlety, které si objednáváte přímo na místě
  2. Ulovte si levnou letenku
    Letenka je jednou z největších položek celé dovolené nebo výletu. Do některých destinací vyjdou letenky tak draho, že by vám náklady nepokryla ani běžná mikropůjčka. Můžete však zkusit na internetu vyhledat tzv. chybové tarify, což jsou letenky s výhodnou cenou. Nízká cena je většinou chybou systému, nebo osoby, která do něj letenky zadává. Druhou variantou je sledovat akce a slevy leteckých společností. Vyberte si některou z chytrých aplikací na sledování cen letenek a vypátrejte ty nejlevnější.
  3. Vsaďte na vlak nebo autobus
    Na kratší cesty je skvělou volbou autobus nebo vlak. Studenti a senioři mohou uplatnit slevu 75 % na jízdné, ostatní zase mají možnost využít konkurenčního boje přepravních společností, který často srazí ceny na úplné minimum. Stačí jen pravidelně sledovat jejich stránky nebo mobilní aplikace.
  4. Ušetřete na ubytování
    Na principu sdílené ekonomiky fungují třeba oblíbené p2p půjčky. U nás je nejznámější platforma Zonky. Proč tedy podobný systém nevyužít i u ubytování?Vyzkoušet můžete třeba couchsurfing. Jde o ubytování u místních, které je zcela zdarma. Počítá se s tím, že s hostitelem strávíte nějaký čas a navzájem se obohatíte novými znalostmi o kultuře toho druhého. Další možností může být Airbnb, webová služba zprostředkující ubytování v soukromí. Narozdíl od couchsurfingu si ale nocleh musíte zaplatit. Jde však o mnohem levnější variantu než hotel.

V jakém případě si půjčit na cestování?

Půjčka na cestování určitě není nejvhodnějším řešením v případě, že s ní plánujete zafinancovat kompletně všechny prázdninové výdaje. Hodí se spíše jako rezerva pro neočekávané události. Službu vám udělá také, když se těsně před dovolenou něco pokazí. Cestování s rozbitým mobilem by určitě moc příjemné nebylo. Pokud však už kvůli cestě na jeho opravu nezbývají finance, půjčka je ideální řešení.

Kontokorentní úvěr Credit Limit od Ferratum

V případě, že vyrážíte na cesty a chybí vám rezerva na neočekáváné situace, máte několik možností. První z nich je kontokorentní úvěr. Vyzkoušet můžete třeba novinku od Ferratum. Jejich úvěr Credit Limit se nejvíce podobá kreditní kartě nebo klasickému kontokorentu, který vám poskytne banka. S tím rozdílem, že je virtuální. Nemusíte si tedy pro jeho získání zakládat nový účet.

Peníze čerpáte jen tehdy, kdy je opravdu potřebujete a po tom, co je splatíte, si je můžete půjčit znova, bez toho, aniž byste museli znova žádat o schválení. Credit Limit tak funguje na principu revolvingového úvěru.

Jak mohu kontokorentní úvěr získat?

O Credit Limit si můžete zažádat online nebo telefonicky na zákaznické lince Ferratum. Maximální výše úvěru, na kterou můžete dosáhnout je 35 000 Kč.

Produkt je určen pro všechny obyvatele ČR starší 21 let.

Rychlá půjčka CreditOn na dovolenu

Skvělou volbou pro vytvoření finanční rezervy na cesty může být také mikropůjčka. Většina společností vám totiž poskytne první půjčku zdarma. Po návratu z dovolené ji tak můžete ihned splatit a nebude vás stát vůbec nic navíc. Vsaďte třeba na rychlou půjčku CreditOn. Nabídne vám až 8 000 Kč na 30 dní zdarma. A to se opravdu vyplatí.

Jak mohu získat mikropůjčku CreditOn?

O mikropůjčku CreditOn si můžete zažádat online prostřednictvím formuláře a nebo na zákaznické lince od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin. Zdarma vám nabídnou maximálně 8 000 Kč.

Půjčka je určena pro občany České Republiky ve věku od 18 do 75 let.

O mikropůjčku však musíte zažádat už před odjezdem. Pokud se zdržujete v zahraničí, budete mít s vyřízením problém. A to dokonce i u společnosti CreditOn. Ta sice působí i v Polsku, Lotyšsku, Gruzii a dalších zemích, půjčku vám však poskytne pouze v případě, že jste přímo v České Republice.

Zajímá vás jak si mikropůjčka CreditOn stojí v porovnání s ostatními? Jestli je opravdu nejvýhodnější ve vaší konkrétní situaci vám poradí náš srovnávač půjček.

Přidat komentář

########  ##    ##  ######   ##    ## ########  
##     ##  ##  ##  ##    ##   ##  ##  ##     ## 
##     ##   ####   ##          ####   ##     ## 
########     ##    ##   ####    ##    ##     ## 
##   ##      ##    ##    ##     ##    ##     ## 
##    ##     ##    ##    ##     ##    ##     ## 
##     ##    ##     ######      ##    ########  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře