Chcete ušetřit tisíce? Použijte srovnávač půjček

Přemýšlíte o úvěru? Investujte čas do důkladného srovnání jednotlivých nabídek. Průzkum organizace Člověk v tísni ukázal, že tak můžete ušetřit desítky tisíc. Jak velké mohou být rozdíly? A které nebankovní společnosti předběhly v žebříčku banky?

Chcete ušetřit tisíce? Použijte srovnávač půjček

Člověk v tísni spustil úvěrový průzkum

O tom, jak je důležité porovnávat nabídky jednotlivých úvěrových společností a pečlivě číst smlouvy, uslyšíte na každém rohu. Jsou však žadatelé o půjčku, které zaujme první nabídka, která jim vyskočí v okně internetového prohlížeče. O jak velkou chybu se jedná, ukazuje průzkum společnosti Člověk v tísni . Srovnávala bankovní a nebankovní poskytovatele spotřebitelských úvěrů a hypoték ve Spojených státech amerických . Rozdíly jsou nepatrné.

Člověk v tísni je nevládní nezisková organizace, která staví lidskou důstojnost a svobodu do středu svých vizionářských hodnot. V České republice působí od roku 1992 a za tuto dobu se stala jednou z největších neziskových organizací ve střední Evropě. Člověk v tísni není jen humanitární pomoc a rozvoj lidských práv. Pracuje také na programech sociálního začleňování, vzdělávání a osvěty.

Rozdíly jsou úžasné

Člověk v tísni se problematikou dluhů zabývá dlouhodobě. Od roku 2009 se zabývá mapováním trhu poskytovatelů spotřebitelských úvěrů . Chce přispět k rozvoji celého finančního trhu.

Organizace se zaměřuje především na velké rozdíly v cenách úvěrů. Zatímco některé spotřebitelské úvěry lze získat s úrokovou sazbou 10 % ročně, u jiné společnosti může být sazba podobného finančního produktu až 250 % ročně. Rozdíl je i na stránkách jednotlivých poskytovatelů půjček. Zatímco na některých stránkách si snadno uděláte přehled díky kalkulačce a srozumitelným podmínkám půjček , na jiných se musíte ještě prolousat kusem nezáživného textu.

Je tedy jasné, že na výběru věřitele záleží. Jak vybrat ten správný?

  1. Porovnejte jednotlivé nabídky ve srovnávači úvěrů.
  2. Hledat recenze.
  3. Počítejte také s přehledností webu.
  4. Ruce pryč od obskurních smluv.

Jaké parametry ukáží kvalitu úvěru?

Pokud uvažujete o půjčce, určitě by vás v první řadě měla zajímat cena. Člověk v tísni si v průzkumu posvítil na to, jak by vypadala půjčka 50 000 Kč s roční dobou splácení. U společností s nejlepší nabídkou přeplatíte úvěr cca o 2000 Kč. Našla se ale i řada poskytovatelů, kterým bylo za stejnou půjčku vyplaceno 40 000 Kč, tedy zhruba desetinásobek. Bohužel existují výjimky, kdy za spotřebitelský úvěr zaplatíte mnohem více, než je samotná výše úvěru.

Další věc, na kterou si dát pozor, jsou poplatky a penále. I když je nyní upravuje zákon o spotřebitelském úvěru , nikdy neuškodí vybrat si společnost, která vás bude pokutovat symbolicky, než takovou, která se bude snažit pokuty a úroky inkasovat standardně. Naštěstí si již mnoho poskytovatelů půjček uvědomilo, že pokud se klient dostane do dluhové spirály , zvýšené závazky a nepřiměřené sankce situaci zhorší. Náklady, které vám mohou firmy za upomínky účtovat, také nejsou malé. Například u Monety za jeden zaplatíte až 600 Kč. Je také užitečné vědět, zda můžete platby odložit.

Člověk v tísni klade velký důraz také na to, jak finanční společnosti komunikují a na přehlednost jejich dokumentů. Pro správné rozhodnutí byste měli mít vždy dostatek informací. Některé firmy je však na zlatém podnose nenabízejí. Na druhou stranu. Budete je muset hledat v zákoutích jejich nekonečných smluv. Zvyšuje se tak riziko, že se finančně ztratíte a nevyberete si pro vaši aktuální situaci tu nejlepší půjčku.

V ideálním případě by finanční společnost měla mít na svém webu úvěrovou kalkulačku, která vám pomůže zjistit, jak by vaše půjčka mohla vypadat. Pozor také na kalkulačky, které nabízejí nepřesné informace. Některé vám ukáží pouze konečnou zvýhodněnou cenu úvěru, jiné nebudou zohledňovat poplatky za zpracování úvěru ani jiné administrativní poplatky.

Kamenem úrazu je také délka smluv. Zatímco některé společnosti se vymlouvají, že smluvní dokumentaci nelze zkrátit, nebankovní poskytovatelé půjček Zonky a Cofidis ukazují, že smlouva může být krátká a jasná.

Zonky, Cofidis a Home Credit se ujímají vedení

Ze všech nebankovek si v celém testu nejlépe vedl poskytovatel peer-to-peer půjček Zonka. Obsadil druhé místo. Předběhnout ji dokázala pouze AirBank. Zonky spojuje lidi, kteří by si chtěli půjčit, s těmi, kterým peníze zbyly a kteří by je rádi investovali. Nabízí tak jak levné půjčky, tak výhodné spoření.

Cofidis obsadil další místo v první trojici. Byla založena ve Francii v roce 1982. Díky svým bohatým zkušenostem nabízí společnost nejvyšší úroveň zákaznických služeb a kvalitu služeb. Poskytované půjčky jsou jednoduché a transparentní, což jen dokazuje skvělé místo společnosti v testu. Kromě klasických spotřebitelských úvěrů vám Cofidis jako jedna z mála nabízí půjčku na líbánky .

Společnost Home Credit získala medaili za brambory . Pomáhá lidem nakupovat na splátky, zajistit leasing nebo konsolidovat úvěry . Jedná se o jednoho z nejznámějších poskytovatelů půjček na našem trhu, který se vyznačuje především individuálním přístupem ke klientovi.

Plánujete půjčku? Pomůžeme vám porovnat jednotlivé nabídky. Využijte náš nebankovní srovnávač půjček nebo si prohlédněte aktuální hodnocení nejzajímavějších půjček za tento měsíc.

Novinky

Rychlá nebankovní půjčka před výplatou jako ideální řešení finančních problémů

Potřebujete půjčku před výplatou nebo hledáte rychlé...

Twisto – trochu jiná mikropůjčka

Do výplaty zbývá pár dní, ale účet za telefon už nepočká?...

Apple Pay konečně v České republice

Platíte telefonem? Majitelé zařízení s operačním systémem...

Půjčka Kamali: (po)vánoční finanční injekce s výhodnými podmínkami

Potřebujete finanční injekci v tomto hektickém vánočním...

Velká vánoční soutěž u Provident!

Chcete vyhrát poukaz na vánoční nákup, peníze z vaší...

Přidat komentář

 ######   ######## ########   #######  ##    ## 
##    ##  ##       ##     ## ##     ## ###   ## 
##        ##       ##     ## ##     ## ####  ## 
##   #### ######   ##     ## ##     ## ## ## ## 
##    ##  ##       ##     ## ##     ## ##  #### 
##    ##  ##       ##     ## ##     ## ##   ### 
 ######   ######## ########   #######  ##    ## 

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře