Recenze nebankovních půjček – můžeme se na ně spoléhat?

Najít na internetu recenze nebankovních půjček není nijak složité. Nezáleží na tom, u které společnosti si chcete půjčit. Ať už hledáte názor na kteroukoliv půjčku, existuje velmi vysoká šance, že ho najdete. Recenzenti se často nebojí vulgarit, nebo naopak nekritického obdivu té které společnosti. Jak však rozeznat, zda má cenu těmto recenzím přikládat při rozhodování vůbec nějakou váhu? Můžeme jednoduše rozeznat zaměstnance společnosti, který je za chválu placen, od opravdu spokojeného zákazníka? A co neplatiče od někoho, kdo má s nebankovní půjčkou opravdu špatnou zkušenost?

Recenze nebankovních půjček – můžeme se na ně spoléhat?

Recenze půjček, typ první. Všechno je špatně a jsou to lichváři

S touhle recenzí se zvlášť na internetu můžete setkat snad nejčastěji. Potkáte ji u reklam na Youtubu, v komentářích na diskuzních serverech i pod články o konkrétních společnostech, ať už jsou samotné články laděny jakkoliv. Tento typ bankovních a nebankovních půjček bývá psaný nepochybně od srdce a jistá dávka upřímnosti se mu v žádném případě upřít nedá.

Problém s tímto druhem recenzí půjček je v tom, že často pocházejí od lidí, kteří se v půjčkách příliš nevyznají. Příkladem nám může být v podstatě jakákoliv negativní recenze mikropůjček. RPSN a úrok u mikropůjčky často přesahují 100 %. Už to samotné je pro mnohé lidi důvod k negativnímu hodnocení. RPSN mikropůjčky přitom musí být vyšší než u klasického dlouhodobého úvěru, aby se poskytovateli půjčení peněz vůbec vyplatilo. S RPSN v klasické výši pro spotřebitelské úvěry by se čtrnáctidenní splatností nebylo možné zaplatit ani administrativní náklady.

Krátkodobá půjčka je dobrý finanční produkt určený pro lidi, kteří potřebují peníze před výplatou. Při řádném splácení, nevzniknou žádné přeplatky.

První půjčka zdarma před výplatou

Vyšší RPSN je také jeden z důvodů, proč společnosti poskytující půjčku před výplatou často nabízejí první půjčky zdarma. I jim je jasné, že se klienti mohou vyššího RPSN zaleknout. Prostřednictvím půjčky zdarma se u společnosti klient rozkouká a zjistí, zda je mikropůjčka pro něj vůbec to pravé. Pokud zjistí, že ano, vrátí se často právě ke společnosti, která mu prvně pomohla. To platí pro krátkodobé půjčky do 30 dnů a s maximální částkou 10 000 až 30 000 Kč do 20 minut..

Recenze nebankovních půjček, typ druhý. Slibují půjčku zdarma, a přitom jsem platil úrok!

Tenhle případ trochu souvisí s tím prvním. Občas jde prostě o neznalost nebo špatnou zkušenost. Ano, i za první půjčku zdarma můžete zaplatit velmi vysoké poplatky. Jedná se však pouze o takové případy, kdy první půjčku zdarma nesplatíte v termínu. V takové situaci musíte zaplatit nejen úroky podle klasického ceníku společnosti, ale také úrok z prodlení a další náklady, které společnosti na vymáhání vašeho dluhu vzniknou.

Takové hodnocení vás od společnosti tak rovnou nemusí odradit. Jedná se totiž o špatnou zkušenost klienta z toho důvodu, že nedodržel smlouvu a svou půjčku řádně nesplatil.

Recenze nebankovní půjčky typ třetí. Všechno je úžasné a už bych si půjčku jinde nikdy nevzal

Zatím jsme probrali pouze negativní recenze půjčky od lidí, kteří se v oboru příliš nevyznají, nebo jsou zmítáni negativními emocemi. Ale i přehnaně pozitivní recenze by měla vzbudit vaši opatrnost. Přehnaně nadšené ohlasy plné chvály mohou psát zaměstnanci společnosti za peněžitou odměnu. Je tak možné, že najdete třeba desítky pochvalných recenzí na společnost, která se opravdu nachází na hranici zákona. Pokud se v recenzi půjčky nenachází žádné negativa a k tomu se pod ní třeba nenachází podpis, raději si společnost ověřte ještě pomocí ostatních zdrojů.

ZPĚTNÁ VAZBA A JEJICH ZAMĚSTNANCECH

Mnoho informací o společnosti se lze dozvědět z recenzí zaměstnanců, například:
  1. Pokud se vedení organizace chová ke svým podřízeným dobře, nezdržuje platby, nedává za všechno pokuty, pak lze očekávat podobný přístup k zákazníkům. Kvalita poskytovaných služeb totiž bude záviset na řadovém zaměstnanci a v případě nespokojeného zaměstnance může být kvalita jednoznačně pod normou.
  2. Které organizace pokutují pokladníky za poskytování online půjček nespolehlivým zákazníkům. Žádosti dlužníka bude následně věnována zvýšená pozornost a nikdo nebude přivírat oči nad některými nedostatky, např. poškozenou úvěrovou historií.
  3. Vysoká fluktuace zaměstnanců zaručuje nedostatek kompetentní podpůrné služby - mladí zaměstnanci nebudou schopni odpovědět na všechny otázky kvůli nedostatku zkušeností a motivace.

Jak poznat kvalitní recenzi v šesti krocích

Zatím jsme si řekli, jak by recenze nebankovní společnosti vypadat neměli. Najít takovou recenzi půjčky, na kterou se spolehnout dá, je skoro jako hledání jehly v kupce sena. Proto vám přinášíme kraťoučký návod, jak poznat recenzi, na kterou se nejspíš spolehnout můžete.

  • Recenze se nachází na ověřeném webu.
  • Pokud hledáte diskuze o půjčkách, jedná se o diskuzi ověřených identit.
  • Recenze půjčky je bez vulgarit a emocí.
  • V recenzi se dočteme kladné, ale také záporné stránky společnosti.
  • Nebankovní společnost hodnotí přímo odborník v oboru financí.
  • U recenze není fotka z fotobanky, kterou najdete u několika dalších recenzí a článků.

Ani recenze, která splňuje všechny zmíněné body, nemusí být úplně spolehlivá. Každý zákazník má svou vlastní zkušenost a co je pro jednoho děsné, může druhému sloužit dobře. Přestože jsou recenze nebankovních půjček důležitým orientačním bodem při výběru, plně se spoléhat pouze na ně je chybou.

Jak na výběr půjček

Pouhé přihlédnutí k recenzím však určitě není chyba. Často se v nich dozvíte například něco o chování operátorů a obchodních zástupců společnosti. Pokud se jedná o recenzi na odborném webu, zjistíte, co všechno můžete od společnosti čekat a jak se připravit. Rozhodnutí a výběr nebankovní půjčky byste však měli založit primárně na jejích parametrech a na smluvních podmínkách.

Pokud vybíráte půjčku zdarma, vedle většinou nesáhnete a jejímu výběru není nutné věnovat tolik času. V takovém případě je nutné zjistit primárně to, zda se jedná o ověřenou společnost a zda se nejedná o úvěrový podvod (pokud po vás chce více než korunu předem, raději hledejte dále). Při včasném splacení se nemusíte u mikropůjček omylu tolik bát. Pokud však vybíráte spotřebitelský úvěr nebo dokonce americkou hypotéku, měli byste výběru té pravé společnosti věnovat dostatek času.

K čemu při výběru nebankovní půjčky přihlédnout?

Podle čeho tedy nebankovní společnost volit?
  • Osobní potřeby (potřebná částka, možnosti splácení, rychlost převodu peněz, způsob splácení, potvrzení na kartu nebo účet).
  • RPSN.
  • Úrok.
  • Transparentnost smlouvy (nepřehledná smlouva s dodatky pod čarou příliš důvěryhodná není).
  • Zápis v ČNB (pokud ho společnost nemá, rychle od ní ruce pryč).
  • Stav webu (zastaralé stránky bez https a s pravopisnými chybami o ničem dobrém nesvědčí).
  • Recenze na odborných webech a doporučení známých.

Všimněte si, že recenze jsou až poslední v řadě. Naopak nejdůležitější jsou vaše osobní potřeby. Pokud potřebujete půjčku ihned, bude vám jen málo platná nebankovní půjčka s trošku nižším RPSN a skvělou recenzí, kterou však uvidíte až za týden.

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Komentované články

Nebankovní půjčky online ihned – základní podmínky věřitelů (6)

Spadnout do dluhové pasti je jednoduché a to ve hře nemusí být ani žádná půjčka. My se však dneska podíváme...

Co je MojeID a jak na něj? (4)

MojeID slouží na českém internetu od roku 2010 jako taková „internetová občanka“. Pomocí této služby...

Přidat komentář

########  ########       ## ##    ## ##      ## 
##     ## ##             ##  ##  ##  ##  ##  ## 
##     ## ##             ##   ####   ##  ##  ## 
##     ## ######         ##    ##    ##  ##  ## 
##     ## ##       ##    ##    ##    ##  ##  ## 
##     ## ##       ##    ##    ##    ##  ##  ## 
########  ########  ######     ##     ###  ###  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře