Půjčka pro důchodce - kdo a jak ji může získat?

V minulosti často nebankovní společnosti omezovali získání půjčky maximálním věkem nebo dokonce příjmem ze zaměstnání. To však už dlouho neplatí. Dnes je možné snadno získat nejen půjčku na mateřské dovolené, ale také půjčku pro důchodce. Samozřejmě ne všichni tuto možnost nabízí a její podmínky nemusí být vždy přívětivé. Proto se dnes podíváme na vše, co je o této možnosti užitečné vědět.

Kdo a jak může získat půjčku pro důchodce

nebankovní půjčka pro důchodce

Lidé v invalidním důchodu a natož ti ve starobním jsou pro nebankovní společnosti často velmi rizikovými klienty. Nejenže mají sice pravidelný, za to však často poměrně nízký příjem, ale roli hraje také poměrně chatrné zdraví. Důchod také snižuje celkovou bonitu a lidé v tomto požehnaném věku mají v České republice často poměr příjmů a výdajů na hranici toho, s čím jsou schopni vyjít.

Právě proto je pro důchodce získání úvěru u bankovní instituce často přímo nemožné a u nebankovních společností na ně čeká mnoho nástrah a podvodníků, kteří si právě na starší a méně mohoucí lidi brousí svoje špinavé triky a mnou si ruce nad vidinou snadného výdělku. Přesto je nebankovní půjčka pro důchodce dnes celkem běžnou a v případě, že si dáte pozor na pár základních bodů tak i bezpečnou, záležitostí.

 bezpečná půjčka pro důchodce online - Pozor na rizika

Při neopatrném čerpání úvěru online hrozí riziko každému. Nejen na internetu čeká mnoho podvodníků, kteří si při rčení „slibem nezarmoutíš“ a u představy snadného výdělku mnou ruce, jak z naivních klientů dostanou peníze za administrativní poplatek a zpracování online půjčky předem a „klient“ už o nich pak nikdy neuslyší. Podobní podvodníci, nebojme se říct ani paraziti, nebankovního trhu k němu patří už od okamžiku jeho vzniku.

Ale nemusíte se bát. K tomu nesednout těmto parazitům na lep a sladká slova nereálných slibů stačí pouhá troška pozornosti. Společnost, od které si rychlou půjčku berete, musí mít nejen své sídlo a IČO, ale především také licenci od ČNB.

Ať už chce půjčku na splátky nebo dáváte přednost menší částce a jednorázovému splacení, určitě volte z důvěryhodných společností. Jako inspiraci můžete například využít našeho srovnávače nebankovních půjček, v němž během pár okamžiků najdete bezpečnou půjčku na cokoliv. Ale vraťme se k tématu podvodníků. Jak rozeznat, že je online půjčka pro důchodce jen slibem, jenž nemá být naplněn?

bezpečné půjčky online - Na co si dát pozor

Pojďme si shrnout pár bodů, které přímo křičí, že se nejedná o férovou společnost, ale o prachsprostého podvodníka:

  • Slibuje vám půjčku, jenom pokud zaplatíte poplatek předem (ale pozor, tzv. registrační poplatek v částce jedné koruny je běžnou záležitostí)
  • Jedná se o fyzickou osobu, která není zaštítěná žádnou společností
  • Jméno společnosti jste nikdy neslyšeli a na internetu si o něm nedovedete dohledat informace
  • Smlouvu vám vůbec nenabídne. Pokud ano, je nečitelná, vágní nebo už na první pohled nevýhodná
  • Našli jste ji podle inzerátu v novinách nebo v chatovacích skupinách
  • Červená kontrolka by se vám měla zapnout také ve chvíli, kdy má společnost svou webovou prezentaci nepřehlednou a plnou gramatických chyb

Naopak se nemusíte bát v případě, že vám společnost nabízí první půjčku zdarma. Přestože se při podobné nabídce může leckomu rozsvítit varovná kontrolka, jedná se pouze o marketingový tah sloužící k nalákání nového klienta a pokud vše zaplatíte podle domluvy a včas, půjčka je opravdu bez jediného poplatku a zdarma.

bezpecna pujcka pro duchodce

Mikropůjčka vs spotřebitelský úvěr aneb kde hledat nejlepší půjčku pro důchodce?

Jak najít tu nejlepší půjčku právě pro vás? V první řadě je nutné zvážit co přesně potřebujete a jaké máte od úvěru očekávání. Pokud potřebujete půjčit pouze pár korun na jídlo nebo dárek než vám přijdou peníze, nejlepším řešením je mikropůjčka. Mikropůjčku je možné za splnění určitých podmínek získat zdarma a současně se jedná i o jednu z bezpečnějších možností čerpání úvěru. Tato půjčka se nejčastěji pohybuje v částce kolem 10 000 korun a je splatná v jedné splátce na konci domluveného období splatnosti.

To znamená, že si půjčíte, nakoupíte co potřebujete a až vám přijde důchod, rovnou ji zaplatíte a tím se dluhu obratem zbavíte a pokud správě zvolíte, ani za něj nic nezaplatíte. Pro získání mikropůjčky obvykle stačí na internetu vyplnit krátký dotazník. Budete také nejspíše potřebovat vyfotit a nahrát do žádosti svůj občanský průkaz a možná nějaké potvrzení o příjmu. Smlouvu poté podepíšete prostřednictvím mobilního telefonu.

Na druhou stranu větší půjčka na splátky neboli spotřebitelský úvěr je dlouhodobější možností jak získat peníze. Většinou zabere trochu více vyřizování a občas je potřeba podepsat smlouvu osobně nebo alespoň poslat poštou. Společnosti jako Provident však mají často své obchodní zástupce, kteří s vámi podepíší smlouvu přímo u vás a budou si také pravidelně chodit pro splátky, takže vlastně nemusíte ani příliš pracovat s internetem a s internetovým bankovnictvím a půjčku získáte rovnou v hotovosti.

Využijte půjčku pro invalidní důchodce se splácením v hotovosti

Získat půjčku na splátky pro invalidní důchodce není v dnešní době vůbec náročné a dokonce nemusíte ani nikam chodit. Dnes už totiž existuje rovnou několik nebankovních společností, které nabízejí půjčku v hotovosti prostřednictvím obchodních zástupců, kteří s klientem řeší vše osobně přímo u něj doma a nemusíte tak nikam chodit a pokud se vám špatně píše, stačí mu veškeré vaše údaje nadiktovat.

Půjčka v hotovosti pak funguje snadno. Buď na internetu nebo se zástupcem u vás doma vyplníte žádost o půjčku a on si pak ověří, zda máte k jejímu získání dostatečnou bonitu. Pokud ano, peníze vám, nejčastěji do druhého dne osobně předá. Poté si bude každý týden či měsíc, podle toho, jak se domluvíte, chodit pro pravidelnou splátku, dokud celou částku nezaplatíte.

půjčka pro důchodce - má nějaká omezení?

Společností, které nabízejí rychlou půjčku pro důchodce nebo dokonce pro invalidní důchodce, můžete na internetu najít desítky. Liší se hlavně podmínkami a tím, do jakého věku půjčují. Často žádné věkové omezení přímo v podmínkách získání úvěru uvedené nemají, ale přesto společnosti k věku přistupují v rámci posuzování celkové bonity.

Pokud tak máte dostatečně velkou penzi nebo si k ní dokonce ještě přivyděláváte z domova či na brigádách, šance na získání úvěru se zásadně zvýší nehledě na to, zda je vám 60 či dokonce 70. Další omezení už půjčka pro důchodce nemá a její podmínky jsou stejné jako u klasického úvěru pro zaměstnané.

Pokud chcete čerpat půjčku pro invalidní důchodce, dobře si spočítejte své příjmy a výdaje. A zvažte, zda vám nebude stačit pouze mikropůjčka před důchodem.

 

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Akce

Jarní úrokové prázdniny u TommyStachi

Dlouhodobá tradice a spolehlivost. TommyStachi na českém...

Chcete na finále MS v hokeji? RazDva půjčka vás tam dostane

Chcete zažít atmosféru finále MS v hokeji na vlastní...

SOS Credit slaví MDŽ 20% slevou na poplatek i soutěží o poukaz na kosmetiku!

Slavit se má každý měsíc. Alespoň jednou. V březnu...

Přidat komentář

 #######     ###    ########  ##     ## ##     ## 
##     ##   ## ##   ##     ## ##     ## ##     ## 
##     ##  ##   ##  ##     ## ##     ## ##     ## 
##     ## ##     ## ########  ##     ## ######### 
##  ## ## ######### ##   ##   ##     ## ##     ## 
##    ##  ##     ## ##    ##  ##     ## ##     ## 
 ##### ## ##     ## ##     ##  #######  ##     ## 

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře

antonin 2022-12-12 15:31:51 #201
mam zajem o vasi pujcku ale mam exekuci a nemam ucet
Odpověď