Rychlá půjčka ihned na účet online - kdo a jak může získat peníze?

Získat půjčku do patnácti minut, jak slibuje spousta společnostní nabízejících půjčku před výplatou, je skutečně možné. Tuto možnost však ovlivňuje poměrně velké množství proměnných a v určitých případech je tak možné, že si na svou „půjčku do 15 minut“ počkáte v krajním případě i pět dní. Tento článek vám přiblíží veškeré faktory, které rychlost vyřízení online půjčky ihned ovlivňují.

Půjčka ihned - peníze do 15 minut pro každého – plané sliby, nebo realita?

Půjčky na účet dostupné o víkendech a svátcích?

Pokud hledáte „půjčku do 15 minut“ neb "mikropůjčku ihned" najdete v Googlu i u nás na Loando poměrně dost společností. Zásadní rozdíl v tom, zda peníze na cokoliv do 15 minut nehledě na čas podání žádosti opravdu dostanete, je způsob zpracování vaší žádosti a pracovní doba této společnosti.

Pokud najdete takovou společnost, která nabízí půjčku nonstop, což většinou znamená, že vaši žádost schvaluje algoritmus, možnost, že půjčku získáte opravdu ihned, se zvyšuje.

Pokud na půjčku opravdu spěcháte zrovna v pátek večer nebo na začátku velikonočních či vánočních svátků, dobře se ujistěte, zda vámi zvolená společnost pracuje opravdu nepřetržitě.

Ani tak však nebudete mít zdaleka vyhráno, protože faktor otvírací doby a způsobu schvalování půjček je pouze jedním malým střípkem v celém procesu získání peněz do pár minut.

Ne každá banka převede peníze ihned?

Pokud má nebankovní společnost nepřetržitou pracovní dobu a vaši půjčku opravdu posoudí a případně odešle ihned, přichází na řadu samotná banka. Okamžitý převod finančních prostředků mezi jednotlivými bankovními společnostmi u nás stále není samozřejmostí, ale pouze doplňkovou službou za poměrně tučný poplatek. Nebankovni společnosti ji při převodu peněz svým klientům tak rozhodně nevyužívají.

Pokud tak chcete mít možnost čerpat půjčku do 15 minut je vhodné zvolit správnou banku. Většina nebankovních společností má účet klientau následujících institucí:

  • Česká spořitelna.
  • Komerční banka.
  • Moneta Money Bank.
  • Raiffeisen Bank.
  • FIO.

Tento výčet samozřejmě neplatí pro všechny společnosti. Občas některá chybí, jindy získáte půjčku rychle ten samý den i s účtem u jiné společnosti. S Českou spořitelnou a Komerční bankou však vedle rozhodně nesáhnete, u těchto bank má svůj účet snad každá z nebankovních společností.

Registrační poplatek může žádost protáhnout o celé dny

Registrační korunový poplatek může být při čerpání rychlé nebankovní půjčky největší brzdou a faktorem, který nijak neovlivníte. Pokud nemáte bankovní účet u jedné ze zmíněných bankovních společností, může tento ověřovací poplatek protáhnout vyřízení vaší žádosti o několik dní.

Musíte totiž počkat, než poplatek přijde na účet společnosti, ta ho zaznamená a pustí se do finálního schválení a potvrzení žádosti a současně s tím i do odeslání finančních prostředků zpět na váš účet.

Naštěstí existují i společnosti, které poplatek nepožadují a rychlost půjčky tak znovu můžete ovlivnit pečlivým výběrem poskytovatele úvěru a pročtením podmínek před tím, než se pustíte do vyplňování samotné žádosti.

Prodleva v doložení dokladů může půjčku do 15 minut protáhnout na nekonečno

Rychlost schválení půjčky a převedení peněz můžete často poměrně snadno ovlivnit i sami. Pokud zdráháte s doložením potřebných dokladů, společnost vám vaši žádost schválit ani nemůže. Proto je ideální, pokud si už předem připravíte dva doklady totožnosti a pro jistotu i potvrzení příjmu, buď v podobě výplatních pásek nebo výpisů z bankovního účtu.

Stejně tak jako okamžité doložení dokladů je důležité pečlivé a poctivé vyplnění žádosti. Pokud v ní uděláte chybu nebo uvedete nepravdivé údaje. Společnost si skutečné údaje najde sama a bude po vás chtít, abyste je opravili či vám v horším případě kvůli lži a tím pádem snížení důvěryhodnosti žádost o půjčku zamítne.

Půjčka online do 15 minut – shrnutí základních informací

Pojďme se na závěr podívat na shrnutí těch nejdůležitějších informací a na zajímavosti, které se s rychlou půjčkou online pojí.
  • Půjčku do 15 minut můžete získat i v hotovosti buď na účet nebo na kartu.
  • Nebankovní půjčka do 15 minut zdarma? I takovou možnost nebankovní společnosti nabízejí. Pod podmínkou, že si půjčujete poprvé. Přes lákavou nabídkou však dbejte na pečlivý výběr, abyste peníze opravdu do 15 minut měli.
  • Pro rychlé vyplnění žádosti si připravte 2 doklady totožnosti i potvrzení o příjmu.
  • Zkontrolujte otevírací dobu společnosti i banky, u kterých má své účty.
  • Platba registračního poplatku? Pokud máte účet u nekompatibilní banky, připravte se na několikadenní zdržení.
U druhé půjčky je možné zažádat o půjčku i po telefonu. Všechny klientské údaje již budou zaznamenány v systému. Kromě toho mohou pravidelní dlužníci získat vysokou částku: dokonce až do 100 000 kč a.

RYCHLÁ A BEZPEČNÁ PŮJČKA IHNED? JEDINĚ OD NEBANKOVNÍ SPOLEČNOSTI

Pokud potřebujete vytrhnout finanční trn z paty co nejrychleji a nemáte nikoho blízkého, kdo vám peníze půjčí, nejspolehlivější a nejrychlejší možnost řešení vaší situace bude nebankovní půjčka. Nebankovní půjčka má trochu pošramocenou pověst, protože má oproti půjčce v bance poměrně vysoké úroky, které se ještě zvyšují, pokud se s platbou opozdíte. Dvojnásobě to pak platí pro půjčku před výplatou neboli mikropůjčku, u které není výjimkou ani RPSN přesahující 1000 %.

Když se nad tím však zamyslíte, dávají tato negativa perfektní smysl. Půjčku v bance dostane pouze člověk s perfektní bonitou, velkým příjmem a bez jakéhokoliv šrámu v registru dlužníků. Její vyřízení bývá také zpravidla poněkud zdlouhavé. Oproti tomu nebankovní půjčku před výplatou můžete získat i s více záznamy v registru a často i obratem po podání žádosti. Nebankovní společnost tak na sebe bere vyšší rizika a často nabízí také mnohem lepší služby, a právě za ně si v rámci vyššího RPSN připlácíte.

JAK POZNAT BEZPEČNOU RYCHLOU PŮJČKU?

Trh s nebankovními půjčkami je stále poměrně velký a můžete zde narazit i na nebezpečí. Přestože je trh s nebankovními půjčkami tvrdě regulovaný, lichváři a další nečestní obchodníci mají své způsoby, jak regulace obejít. Při výběru rychlé půjčky online je tak extrémně důležité volit pouze takovou společnost, která splňuje veškeré zákonné náležitosti. Tyto společnosti poznáte podle toho, že vlastní licenci k poskytování nebankovních půjček, kterou vydává Česká národní banka.

ZÁSADY BEZPEČNÉHO PŮJČOVÁNÍ

Aneb jak se vyhnout problémům s nebankovními půjčkami:

  1. Půjčujte si jen od společností s licencí ČNB.
  2. Půjčce na směnku od soukromníka se vyhněte velkým obloukem.
  3. Půjčujte si pouze to, co zvládnete splatit.
  4. Místo úroku se řiďte podle RPSN, které vám dává skutečné údaje o celkové ceně.
  5. Dejte si pozor na matoucí zkratky a termíny nebankovních společností.
  6. V žádosti o půjčku si nevymýšlejte – dopouštíte se tím úvěrového podvodu.
  7. Věřte pouze důvěryhodným recenzím půjček.

Touto licencí se většina společností chlubí přímo na svých internetových stránkách, což však není zárukou, že ji opravdu vlastní. To si můžete ověřit přímo na webu ČNB. Pokud se vám nechce prohledávat nepříliš přehledný web České národní banky, ověřené společnosti si můžete také najít v našem srovnávači půjček, ve kterém si můžete vybírat z těch nejlepších nebankovních společností. Půjčky na směnku a od společností, které tuto licenci nemají, jsou většinou lichvářské. Sice je taková půjčka ihned, ale s rizikem, které hraničící s jistotou, že přijdete o všechen svůj majetek.

RYCHLÁ PŮJČKA ONLINE – JAK OVLIVNIT, ABY BYLA SKUTEČNĚ RYCHLÁ?

Spousta nebankovních společností slibuje rychlou půjčku do 15 minut. Ve skutečnosti se tento čas může protáhnout i na několik dní. Přestože se nejedná přímo o klamavou reklamu, nebankovní společnosti se ve svých prohlášeních ohledně rychlosti získání peněz odráží od ideálních podmínek. Abyste mohli půjčku do 15 minut získat, musíte mít předem připravené veškeré náležitosti a mít kompatibilní banku, která umožňuje okamžitý převod peněz i o víkendu.

CO OVLIVŇUJE RYCHLOST PŮJČKY

Takže si to pojďme shrnout, co vše může zapříčinit, že si na „půjčku ihned“ počkáte třeba i několik dní?

  • Nekompatibilní banka – převod peněz trvá celý pracovní den a o víkendech peníze nechodí.
  • Registrační poplatek 1 koruna – pokud máte nekompatibilní banku, převod se zdrží nutností zaslat společnosti korunu, minimálně o dva pracovní dny.
  • Nepřipravené potvrzení o příjmu – pokud společnost vyžaduje potvrzení o příjmu od zaměstnavatele, půjčka se protáhne o jeho získání.
  • Zapomněli jste poslat doklady – většina společností vyžaduje kopii dvou dokladů totožnosti, půjčku neschválí, dokud tyto doklady nepošlete.
  • Nepravdivé informace v žádosti – pokud v žádosti o půjčku uvedete nepravdivé informace, nejenže půjčku nejspíše nezískáte, ještě vás může popotahovat policie za pokus o úvěrový podvod.

Pokud na půjčku opravdu spěcháte, v první řadě si ověřte, že máte správnou banku. Nebankovní společnosti mají svůj účet u většiny velkých institucí. Pokud tak máte účet u České spořitelny, Komerční banky, Raiffeisenbank, FIO nebo Moneta Money Bank, většinou se můžete spolehnout, že po schválení půjčky peníze opravdu do 15 minut dorazí. Před žádostí se však pokaždé raději přesvědčte, že opravdu kompatibilní bankovní účet s okamžitým převodem máte. K dalšímu zdržení pak může dojít při ověřování vaší totožnosti či příjmu. Předem si tak připravte doklad o příjmu i občanský průkaz a k němu například řidičák či pas.

CHCETE RYCHLOU PŮJČKU? DEJTE SI POZOR NA REGISTRAČNÍ POPLATEK

Dalším faktorem, který může žádost o půjčku prodloužit, je registrační poplatek v částce jedné koruny. Tuto formu registrace používají nebankovní společnosti pro ověření vaší totožnosti. Pokud však nemáte banku s možností okamžitého převodu peněz druhé straně, tento poplatek může žádost prodloužit až o několik pracovních dnů. Tento poplatek požaduje většina nebankovních společností, které poskytují půjčku před výplatou. Jedná se pro ně o dodatečné ujištění a jistotu, že peníze posílají opravdu vám.

I dnes naštěstí existuje několik společností, které poskytují půjčku bez korunového poplatku a vaši totožnost si dodatečně ověří buď prostřednictvím SMS, nebo jim dostačuje kopie dvou dokladů totožnosti. Další možnost, jak se korunovému poplatku předem vyhnout, je půjčka v hotovosti.

Poradna

P2P půjčka: jak investovat na platformě peer to peer a získat půjčky levněji

O možnosti půjčit si peníze od banky či nebankovní...

Přidat komentář

##     ##  #######  ########  #### ########  
###   ### ##     ## ##     ##  ##  ##     ## 
#### #### ##     ## ##     ##  ##  ##     ## 
## ### ## ##     ## ##     ##  ##  ########  
##     ## ##     ## ##     ##  ##  ##     ## 
##     ## ##     ## ##     ##  ##  ##     ## 
##     ##  #######  ########  #### ########  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře