Půjčka bez doložení příjmů - co poskytovatelé půjček pokládají za pravidelný příjem?

Na nebankovní společnosti se lidé často obracejí až v nouzi nejvyššího stupně. Čekají totiž, že nebankovní půjčku může získat kdokoliv, ať už má registr dlužníků plný negativních záznamů, nebo mu jen chybí stálé zaměstnání s prokazatelným příjmem. Co všechno potřebujete vědět o registrech dlužníků už víte, dnes se podíváme na druhy příjmů, se kterými můžete nebankovní půjčku získat, a na ty, přes které už vlak nejede.

Co poskytovatelé půjček pokládají za pravidelný příjem?

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMU MŮŽE BÝT ZBYTEČNÝM RIZIKEM

Pokud po vás totiž nebankovní společnost, u které o půjčku žádáte, doložení o příjmu požaduje, je to pro vás jakožto potenciálního klienta jistým znakem toho, že se jedná o férovou firmu. Můžete si říct, že právě tato půjčka pečlivě zváží vaši úvěruschopnost a nepůjčí vám, pokud si její splácení nemůžete dovolit.

Navíc také dodržuje veškerá nařízení, která se ke spotřebitelským úvěrům váží. Samozřejmě se nejedná o pravidlo tesané do kamene a poctivá může být i společnost, která potvrzení příjmu nepožaduje (natož pokud si u ní půjčujete po několikáté) a naopak. 

BONITA A SCORING – POTVRZENÍ O PŘÍJMU VÁM ZVÝŠÍ ŠANCE ÚVĚR ZÍSKAT

Potvrzení příjmů je prostředek nebankovních společností, pomocí kterého dovedou lépe a přesněji posoudit vaši úvěruschopnost a jeho prokázání tak poslouží i vám.

Pouze doložením tohoto papíru – ať už v podobně výplatních pásek nebo výpisů z účtu, se okamžitě zvedne vaše bonita a současně s ní i finální scoring a sníží se pravděpodobnost, že dojde k odmítnutí vaší žádosti.

Prokazování příjmu sice nějaký čas a je to otravné papírování navíc, ale zvýšení bonity a celkového hodnocení vaší úvěruschopnosti za to rozhodně stojí. 

Půjčky bez doložení příjmu – kdo ji nabízí a za jakých podmínek?

Získat půjčku bez potvrzení příjmu je dnes téměř nemožné. Takovou možnost poskytuje sice například Home Credit, ale jedná se spíš o možnost pro stálé zákazníky, kteří si již svou platební morálkou a příkladnou bonitou získali u společnosti důvěru.

Americká hypotéka je téměř sázkou na jistotu, bez nemovitosti to ale nepůjde

Podobně můžete získat půjčku bez potvrzení příjmu u společnosti, která nabízí americkou hypotéku. Tam jde zase o to, že za úvěr ručíte svou vlastní nemovitostí v určité hodnotě a společnost, která vám půjčí, tak téměř nic neriskuje.

Dokládání příjmu u nebankovních půjček pro OSVČ

Úvěrové společnosti většinou nemají s příjmem OSVČ (osoba samostatně výdělečně činná) problém. Existuje pár půjček, které jsou určené pouze pro lidi v trvalém zaměstnaneckém poměru, ale jedná se spíše o výjimky. Bez potvrzení o oficiálním zaměstnání může každý klient dostávat peníze na váš účet až do výše 10 000 kč na 30 dní (krátkodobá půjčka) nebo na několik měsíců (dlouhodobá půjčka).

Častěji už se setkáte spíše s opakem, tedy půjčkou určenou pouze OSVČ. Jak však v tomto případě dokázat příjem? Pokud chcete rychlou půjčku online, určitě nepotřebujete čekat měsíc, než vám finanční úřad pošle potvrzené daňové přiznán.

Půjčka pro OSVČ bez daňového přiznání

Nebankovní společnosti, zvláště ty, které poskytují mikropůjčky ihned na účet na podobnou situaci však samozřejmě myslí a potvrzené daňové přiznání po vás většinou vyžadovat nebudou. Poskytovatelé nebankovních půjček si nejčastěji vystačí se zadáním vašeho průměrného měsíčního příjmu a zasláním několika posledních výpisů z účtu.

Jindy budou místo průměrného příjmů chtít znát částku, kterou jste na daňovém přiznání prokazovali jako svůj příjem. Pokud daníte paušálem, může vás to trochu vyděsit, protože vám v takovém případě může i v situaci, kdy máte dostatečný měsíční příjem, vycházet velmi nizoučká částka.

Půjčka pro OSVČ danící paušálem

S touto variantou úvěrové společnosti samozřejmě také počítají a řídí se především tím, co doložíte prostřednictvím třech posledních výpisů z účtů. Některé nebankovní společnosti u půjčky pro OSVČ dokládání příjmů vůbec nepožadují. Na takové si však dejte pozor. Pokud firma u nebankovní půjčky nedbá na vaši bonitu a tím i na svou bezpečnost, má pravděpodobně natolik vysoké RPSN, že v něm poctiví dlužníci doplácí i na ty méně poctivé. Kontroluje se také historie a záznamy v registru dlužníků.Pokud neexistují záznamy o závazcích po splatnosti, peníze budou vydány bez problémů.

Nebankovní půjčka na mateřské dovolené – je to vůbec možné?

Příspěvek na dítě společnosti často počítají jako druh příjmu. Nebankovní půjčka na mateřské dovolené není nikterak okrajovou záležitostí, naopak se jedná o možnost, kterou novopečené maminky využívají poměrně často. Nejčastější možností, kterou maminky využívají je mikropůjčka, ale výjimkou nejsou ani pokusy získat půjčku na cokoliv ve formě středního spotřebitelského úvěru. Na ten už však často příjem pouze z mateřské dostačovat nemusí, společnosti však často přihlížejí také k vedlejším příjmům maminek, které si často při péči o dítě přivydělávají na dohodu o provedení práce nebo dokonce i na živnostenský list.

Půjčka na mateřské – ideálně s přivýdělkem

Půjčka na na rodičovské dovolené je tak jednou z variant, po které mohou rodiče s dostatečnou při krátkodobém finančním nedostatku sáhnout a většinou se nemusí bát, že by je společnost kvůli tomuto druhu příjmu odmítla. Samozřejmě se však jedná o individuální interní podmínky jednotlivých společností. Některé půjčku na mateřské zavrhují a půjčují pouze osobám v zaměstnaneckém poměru. To všechno však velmi rychle zjistíte přímo v našem srovnávači půjček.

Nebankovní půjčka bez doložení příjmu

Jak už jsme zmínili úvodem, získat půjčky bez doložení příjmů není zdaleka nemožné, ale jedná se spíše o možnost pro dlouhodobé klienty se skvělou bonitou a platební morálkou. Na trhu s půjčkami bez doložení příjmů se nachází řada podvodníků, kteří si naopak vezmou peníze od vás jakožto „zálohu“ a pak už je nikdy neuvidíte. Najdete tu také lichváře, kteří vám půjčí na směnku s nesmyslným a nelegálním úrokem. Podobné možnosti raději obloukem obejděte a půjčku si berte pouze u licencovaných společností.

Půjčka bez zaměstnání i bez lichváře

Půjčku bez práce však získat teoreticky můžete. Jedním příkladem je zmíněná mateřská dovolená. Některé české společnosti nabízejí také půjčku pro studenty nebo pro lidi v invalidním, ale také ve starobním důchodu.

Nejjednodušší přístup k nebankovní půjčce mají zaměstnanci

Pokud jste zaměstnaní na hlavní pracovní poměr a z minulosti nemáte moc vroubků v registrech dlužníků, půjčku získáte nejjednodušeji. Stejně jako OSVČ i vám budou často stačit pouze výpisy z účtu nebo výplatní pásky a zaměstnavatele tak v dnešní době už nemusíte s žádostí o potvrzení obtěžovat.

Problém vám však může způsobit smlouva na dobu určitou, kterou nebankovní společnosti moc rádi nevidí. V takovém případě je nejlepší možnost přesvědčit zaměstnavatele o změně nebo si najít další příjem, který vaši bonitu naopak zvýší.

Přestože se většina lidí snaží najít půjčku bez doložení příjmu už jenom kvůli nadměrné administrativní zátěži a papírování, žádost o něj ze strany nebankovní společnosti je znamením i pro vás. Podle toho, že se společnost snaží důkladně prověřit vaši bonitu a životní situaci – zkrátka vaši schopnost nový závazek splatit, poznáte, že se jedná o spolehlivou finanční instituci.

PŮJČKA BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMŮ – KLADY A ZÁPORY

Určitě už jste zažili, že jste potřebovali něco po úřadě nebo svém zaměstnavateli a čekalo vás jen čekání a ještě více čekání. V okamžiku, kdy potřebujete rychlou půjčku před výplatou, vám však podobné čekání může klidně zlomit vaz. A právě rychlost je největším kladem půjček bez doložení příjmů. Prostě jen na internetu vyplníte žádost a v případě, že ji společnost schválí, vám obratem přijdou peníze.

Půjčka bez doložení má i však i svá negativa

  • Půjčka bez doložení příjmů je zpravidla dražší, společnost na sebe bere větší riziko.
  • Úvěr bez doložení příjmů je dražší i pro lidi s dobrou bonitou a skvělou platební historií.
  • Půjčka bez doložení příjmu často vyžaduje ručení ať už movitým či v případě americké hypotéky dokonce nemovitým majetkem.

PŮJČKU BEZ DOLOŽENÍ PŘÍJMŮ VYŽADUJE JEŠTĚ VĚTŠÍ OBEZŘETNOST

Společnost, která nabízí půjčku bez příjmů, je potřeba mnohem důkladněji prověřit. Dejte si pozor na společnosti, které nevyžadují žádnou záruku vrácení peněz. Vlastní licenci od ČNB? Co se stane, pokud se dostanete se splátkou do prodlení? Jsou na tuto společnost na internetu důvěryhodné recenze? Nejedná se pouze o fyzickou osobu, která se schovává za firmu a nabízí půjčku na směnku?

PŮJČUJTE SI BEZPEČNĚ S LOANDO.CZ

Právě s odpověďmi na tyto otázky vám na Loandu rádi pomůžeme. Ať už si vyberete půjčku bez doložení příjmu v našem srovnávači, nebo v tomto článku, a budete ji splácet podle domluvených smluvních podmínek, nic špatného vám nehrozí. Teď už se však pojďme vrhnout na samotný seznam šesti půjček, které můžete získat bez dokládání příjmů.

 
Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Poradna

P2P půjčka: jak investovat na platformě peer to peer a získat půjčky levněji

O možnosti půjčit si peníze od banky či nebankovní...

Refinancování půjčky je možné! V článku vám prozradíme, jak na to.

Stala se z vašeho kdysi výhodného úvěru přítěž? Nebo...

Co to je revolvingový úvěr? Zjistěte, zda je pro vás tím pravým řešením

Berete si úvěr poměrně často? Ještě nemáte první půjčku...

Refinancování hypotéky: vyplatí se hledat lepší podmínky v jiných bankách?

Bojíte se podmínek splácení hypotéky? Nabízejí nové...

Co je to RPSN aneb půjčujte si bezpečně

V procentu, které uvádí RPSN najdete hromadnou částku...

Přidat komentář

##    ## #### ##     ## #### ##     ## 
##   ##   ##  ###   ###  ##  ##     ## 
##  ##    ##  #### ####  ##  ##     ## 
#####     ##  ## ### ##  ##  ######### 
##  ##    ##  ##     ##  ##  ##     ## 
##   ##   ##  ##     ##  ##  ##     ## 
##    ## #### ##     ## #### ##     ## 

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře