Nebankovní půjčka na Vánoce – na co si dát pozor a která je nejlepší?

Svátky klidu a míru. Alespoň tak se o Vánocích neustále mluví. Přitom zvlášť čas předvánoční se pro většinu z nás nese ve znamení stresu, davů a finanční tísně. Zvlášť poslední problém dovede vánoční čas pořádně znepříjemnit, zvlášť v případě, že máte malé děti. Peníze prý nejsou o dárcích a už vůbec ne o penězích – to se dočtete téměř všude. Ale podobné články už vám neporadí, jak se podívat do dětských očí a vysvětlit jim, že letos na stromeček nemáte. Pojďme se místo těchto obvyklých rad o „zlých půjčkách“ podívat raději na to, jak si půjčit na Vánoce konstruktivně a bez rizika.

Nebankovní půjčka na Vánoce – na co si dát pozor a která je nejlepší?

Zadluženost a život na dluh je dnes běžnou záležitostí

Průměrná mzda se letos v České republice vyšplhala téměř na 32 tisíc korun. Společně s ní rostou také výdaje na život, zvlášť na jídlo a bydlení. V kombinaci s tím, že na průměrnou mzdu většina obyvatel zdaleka nedosáhne se nemůžeme divit, že roste také naše zadluženost. Jen před Vánoci si letos půjčí podle odhadů každý osmý občan ČR.

Už nyní víte, že s vaším rozpočtem nevyjdete a budete potřebovat nějakou finanční injekci? Uvažovali jste nad půjčkou a rozhodli jste se, že si ji vezmete a nenecháte si nedostatkem financí zkazit vánoční pohodu? Chcete radost z překrásných dárků, stůl plný jídla a krásně ozdobený vánoční stromek? Chcete to i na úkor vlastní zadluženosti? Pokud si na tento dotaz bez váhání odpovíte „ano“, je to naprosto v pořádku. Pojďte se však nejprve podívat, na co všechno si dát pozor a jak se v předvánočních půjčkách vůbec vyznat.

U nebankovních půjček je opatrnost na prvním místě

Ať už si zvolíte kteroukoliv z nabízených možností, pamatujte, opatrnost je, zvlášť u nebankovních půjček, opravdu na prvním místě. Pojďte si s námi projít náš „checklist“ bezpečného půjčování.

  • Mám pravidelný příjem?
  • Zvládám splácet své závazky?
  • Zbývá mi po splacení všech závazků dostatek financí na splátku i na zábavu?
  • Mám jistotu stabilního zaměstnání?
  • Ví o mém úmyslu čerpání nebankovní půjčky partner/ka?
  • Mám plán B pro případ výpadku příjmů některého ze členů domácnosti?

Pokud jste si všechny otázky zodpověděli bez zaváhání pozitivně, nemusíte se vánoční půjčky bát a můžete se s námi vrhnout do jejího výběru.

Mikropůjčka nebo spotřebitelský úvěr? Své pro a proti má oboje

Nabídka nebankovních půjček je opravdu široká. Největší výběr nabízejí nebankovní společnosti poskytující tzv. mikropůjčku, která je právě před Vánoci oblíbenou volbou. Pokud potřebujete peníze na větší výdaje, ať už si plánujete svátky zpestřit novou televizí nebo zrekonstruovanou koupelnou, hodí se spotřebitelský úvěr. U nebankovních společností můžete sáhnout také po americké hypotéce, ale o té si více povíme jindy. 

Spotřebitelský úvěr – kde v prosinci hledat ten nejlepší?

Nebankovní spotřebitelský úvěr je oblíbenou volbou na střední výdaje. Doba jeho splatnosti se pohybuje většinou od jednoho roku až do pěti a více let a půjčit si můžete až několik stovek tisíc. Spotřebitelský úvěr je zvlášť výhodný právě v prosinci. Nebankovní společnosti totiž předbíhají v tom, kdo zákazníkům nabídne nejvýhodnější akci i úroky.

vánoční půjčka

Provident je jednička i před Vánoci

Skvělou volbou je tento prosinec také Provident. Tato známá česká společnost nabízí jistotu a férové podmínky po celý rok. Dokonce zde můžete čerpat první půjčku zdarma. Letos před Vánoci se všichni, kdo si u Providentu vezmou půjčku, zúčastní také skvělé soutěže o roční rentu! A to se s podmínkami Providentu rozhodně vyplatí.

Kromě zajímavých podmínek a soutěže Provident také jako jedna z mála nebankovních společností nabízí půjčku v hotovosti.

Pokud chcete před Vánoci větší úvěr, právě Cofidis s Providentem nabízejí skvělé podmínky a k tomu ještě možnost získat něco navíc. V předsvátečním období však bývá oblíbenější možnost rychlé půjčky před výplatou.

Cofidis recenze Cofidis
Vyplnit žádost

Mikropůjčka a Vánoce jsou oblíbené spojení

Online půjčka před výplatou nebo také rychlá půjčka do 15 minut. To je jen pár názvů, pod kterými můžete oblíbenou mikropůjčku najít. Tento typ úvěru má velmi mnoho výhod. Často právě mezi mikropůjčkami najdete možnost čerpat půjčku zdarma. Navíc ji můžete mít opravdu na účtu už během pár minut po odeslání žádosti a ještě je celkem bezpečná – co si půjčíte, splatíte během pár dní, nejlépe hned poté, co vám na účet dorazí výplata.

Samozřejmě i mikropůjčka má svá negativa. Tím je vyšší RPSN dané především kraťoučkou dobou splatnosti. Také zde hrozí velké pokuty v případě, že se opozdíte s platbou. Za den zpoždění zaplatíte úrok z prodlení ve výši 0,1% procento denně z půjčené částky. Toto číslo se poté může navyšovat o další upomínky a podobně. Toto riziko však hrozí samozřejmě i u ostatních typů nebankovních půjček.

Kde si vzít vánoční mikropůjčku?

Pojďme se však už podívat na společnosti, u kterých s vánoční mikropůjčkou nesáhnete vedle.

Budeme se trochu opakovat, ale i na trhu mikropůjček je Provident v prosinci mezi nejlepšími. Pokud jste zde půjčku ještě nečerpali, máte možnost vzít si první půjčku zdarma a navíc se zařadíte do slosování o roční rentu či poukaz na vánoční nákup.

Půjčka7 recenze Půjčka7
Vyplnit žádost

Druhou skvělou možností je v prosinci mikropůjčka od Kontext Trade International pod značkou Půjčka7. Tato společnost nabízí slevu pro nové i stálé zákazníky. Nový zákazník získá slevu na poplatky 75 % a klienti, kteří už si zde půjčili v minulosti, se mohou těšit na slevu 50 %. Kromě toho se všichni zúčastní soutěže o jeden z šesti telefonů a o hlavní cenu v podobě wellness pobytu pro dvě osoby. Jak lépe si zpříjemnit Vánoce, než takovou velkou výhrou?

Další zajímavé akce i podmínky nabízí také RazDva půjčka nebo Tommy Stachi.

Razdva půjčka recenze Razdva půjčka
Vyplnit žádost

 

Akce

Jarní úrokové prázdniny u TommyStachi

Dlouhodobá tradice a spolehlivost. TommyStachi na českém...

Chcete na finále MS v hokeji? RazDva půjčka vás tam dostane

Chcete zažít atmosféru finále MS v hokeji na vlastní...

SOS Credit slaví MDŽ 20% slevou na poplatek i soutěží o poukaz na kosmetiku!

Slavit se má každý měsíc. Alespoň jednou. V březnu...

Získejte 500 korun s půjčkou Cofidis!

Cofidis je mezinárodní nebankovní společnost, která...

Půjčka zdarma a valentýnská soutěž o wellness pobyt s rychlou Půjčkou7!

U společnosti Půjčka 7 si můžete vzít rychlou půjčku...

Tommy Stachi vás odmění za řádné splácení. Získejte až 100 % úroků zpět

Start nového roku je většinou spojen s odvážnými předsevzetími...

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Přidat komentář

##     ## ##    ## ##     ## ##     ## ######## 
 ##   ##   ##  ##  ##     ## ##     ##      ##  
  ## ##     ####   ##     ## ##     ##     ##   
   ###       ##    ##     ## ##     ##    ##    
  ## ##      ##    ##     ## ##     ##   ##     
 ##   ##     ##    ##     ## ##     ##  ##      
##     ##    ##     #######   #######  ######## 

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře