Jak získat půjčku na auto krok za krokem

V dnešní době se bez automobilu obejdete jen těžko. Je to nenahraditelný společník při cestě do práce, na dovolenou či na nákupy. Bohužel, ne každý si může dovolit zafinancovat koupi auta z vlastních zdrojů. Většinou se proto musíme spolehnout na půjčku. Čtěte, jak získat ten správný finanční produkt.

Jak získat půjčku na auto? Krok za krokem

Leasing vs. úvěr

V zásadě máte dvě základní možnosti. Auto můžete financovat buď neúčelovým, spotřebitelským úvěrem, nebo leasingem. Problematiku leasingu jsme pro vás detailně popsali v článku Leasing aneb půjčka na auto. Ve zkratce se dá říci, že leasing je výhodný pro rizikovější klienty. Mohou jej získat i lidé s horší platební historií nebo nižšími příjmy. Jeho nevýhodou je ovšem to, že auto po celou dobu splácení není majetkem vaším, nýbrž leasingové společnosti.

Jak mohu získat auto na leasing?

Možnost koupit si auto na splátky nabízí třeba společnost Home Credit. Pokud vám již bylo 18 let, máte stálý zdroj příjmu a nákup na splátky neohrozí chod vaší domácnosti, máte u nich dveře otevřené. Home Credit navíc spolupracuje s množstvím autobazarů, takže pokud se chystáte na nákup ojetého vozidla, pomohou vám jej získat opravdu jednoduše.

  1. Nejprve si rozmyslete, jak by vlastně auto vašich snů mělo vypadat.
    Na splátky si můžete koupit i motorku nebo užitkový vůz. Následně si zkontrolujte seznam autobazarů, se kterými Home Credit spolupracuje.
  2. Smlouvu můžete uzavřít přímo v autobazaru.
    Při uzavírání a zajišťování smlouvy s vámi prodejce vozu jedná jménem společnosti. Celý proces se tak maximálně zjednoduší.
  3. Předložte potřebné dokumenty.
    Budete potřebovat dva doklady totožnosti, z toho jeden musí být občanský průkaz. Druhým může být například řidičský či zbrojní průkaz nebo cestovní pas. Dále je třeba doložit doklady o zaměstnání nebo podnikání. Může se stát, že bude potřeba dokázat, že splátky příliš nezatíží váš rodinný rozpočet. Pro tento případ je dobré si nachystat výpisy z účtů, výplatní pásky, daňové přiznání či důchodový výměr. Společnost si všechny tyto údaje může také ověřit u třetích osob, třeba u vašeho zaměstnavatele.
  4. Následuje uzavření smlouvy.
    Ta začíná platit v okamžiku, kdy ji podepíše poslední smluvní strana.
  5. Nyní můžete zaplatit kupní cenu automobilu či motorky, nebo její určitou část.
    Tento typ úvěru je účelový, což znamená, že je možné ho použít jen na dohodnutý účel, tedy na koupi auta, motocyklu, popřípadě autodoplňků.

Home Credit recenze Home Credit
Vyplnit žádost

Půjčka na auto - na co si dát pozor?

Úvěr nesmíte přestat splácet ani v případě, že:

  • má auto vady,
  • automobil jste si nepřevzali,
  • došlo k pojistné události.

Bez písemného souhlasu společnosti většinou nesmíte auto použít k jinému účelu, než jste uvedli ve smlouvě. To znamená, že ho nesmíte použít k provozu:

  • taxislužby,
  • autoškoly,
  • autopůjčovny,
  • jako vozidlo s právem přednostní jízdy.

Než celý úvěr a další závazky ze smlouvy splatíte, je majitelem auta společnost Home Credit. Vy však auto na základě smlouvy o výpůjčce můžete držet a používat. V momentě, kdy kompletně celý úvěr uhradíte, se stáváte vlastníkem auta vy.

Velkou výhodou je, že celý úvěr můžete kdykoliv předčasně splatit. Stačí o tom společnost předem informovat.

Jak mohu získat neúčelový úvěr na auto?

Neúčelový úvěr si můžete vzít na cokoliv. Není třeba dokládat, jak jste peníze použili a na co. Můžete s ním tedy bez problémů zafinancovat i nákup auta. Velkou výhodou je, že narozdíl od leasingu, auto bude vaše okamžitě. Na druhou stranu je potřeba neúčelový úvěr řádně promyslet a nabídky mezi sebou srovnat. Mezi jednotlivými nabídkami bývají velké rozdíly. Myslete také na to, že možnosti neúčelového úvěru jsou omezené. Skvěle vám poslouží, když plánujete koupi ojetého vozu a nebo máte část peněz ušetřenou. Plánujete koupi luxusnějšího nového vozu? Co takhle vyzkoušet americkou hypotéku? V článku Co je americká hypotéka se dozvíte všechny potřebné informace.

Vyberte si vhodný finanční produkt.

Využijte srovnávač půjček a pročtěte si jejich podmínky. Zajímejte se nejen o úrokovou sazbu, ale také o RPSN. Pro náš příklad jsme si vybrali společnost Tommy Stachi a jejich online půjčku.

  1. Zjistěte, zda splňujete podmínky pro poskytnutí půjčky.
    Důležitý je většinou věk a určitý prokazatelný příjem. Problém bude, pokud jste ve zkušební době, jste-li živnostník, který podniká méně než 6 měsíců, nemáte bankovní účet nebo máte trvalé bydliště na městském či obecním úřadě. V těchto případech je lepší zvolit půjčku s ručením či americkou hypotéku. Společnost díky ručení bude mít větší jistotu, že opravdu budete splácet a půjčku vám poskytne.
  2. Pusťte se do vyplňování online formuláře.
    Vždy myslete na kybernetickou bezpečnost a opatrnost při ukládání hesel. U společnosti Tommy Stachi čekejte v zápětí telefonát. Kontaktuje vás zákaznické centrum. Poradí co a jak a dojednají s vámi další detaily půjčky.
  3. Zašlete společnosti potřebné doklady.
    Jaké to jsou, se dozvíte v průběhu telefonátu. U jiných společností je najdete na webových stránkách nebo v informačním emailu. 
  4. Pak přichází na řadu návrh smlouvy.
    Ten často společnosti zasílají na email, abyste si ho mohli v klidu prostudovat.
  5. Samotný podpis smlouvy.
    Většinou se uskuteční přes SMS. Jde o bezpečnou a pohodlnou metodu. Vyřídíte půjčku z klidu vašeho domova a nemusíte se zdržovat papírováním. Další možností, kterou využívá právě společnost Tommy Stachi, je doručení smlouvy k podpisu kurýrem.
  6. Jakmile je smlouva podepsaná, očekávejte peníze na účtu.
    Jak dlouho to bude trvat? Tuto informaci najdete na webu společnosti a nebo ve vaší smlouvě.

Od teď můžete řezat zatáčky ve vašem novém bouráku. Auto je už od začátku vaše a řešíte jen splácení půjčky. Vyplňte si nezávaznou poptávku a zjistěte více o tom, jaké jsou vaše možnosti.

 

Srovnání Amerických hypoték - květen 2019
Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Akce

Jarní úrokové prázdniny u TommyStachi

Dlouhodobá tradice a spolehlivost. TommyStachi na českém...

Chcete na finále MS v hokeji? RazDva půjčka vás tam dostane

Chcete zažít atmosféru finále MS v hokeji na vlastní...

SOS Credit slaví MDŽ 20% slevou na poplatek i soutěží o poukaz na kosmetiku!

Slavit se má každý měsíc. Alespoň jednou. V březnu...

Získejte 500 korun s půjčkou Cofidis!

Cofidis je mezinárodní nebankovní společnost, která...

Půjčka zdarma a valentýnská soutěž o wellness pobyt s rychlou Půjčkou7!

U společnosti Půjčka 7 si můžete vzít rychlou půjčku...

Přidat komentář

 ######     ###     ######  ########  ######  
##    ##   ## ##   ##    ## ##       ##    ## 
##        ##   ##  ##       ##       ##       
##       ##     ## ##       ######    ######  
##       ######### ##       ##             ## 
##    ## ##     ## ##    ## ##       ##    ## 
 ######  ##     ##  ######  ########  ######  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře