Půjčka pro problémové klienty – kde ji získat?

Máte záznam v registru? Pracujete na černo a nemůžete svůj příjem nijak dokázat? Je to teprve pár dní, co jste se zbavili exekuce? Dluhy vám přerůstají přes hlavu? To vše jsou pro nebankovní společnost ukazatele problémového klienta. Jedná se o nepříjemné překážky, které vám znemožní čerpat půjčku v bance, a ani u nebankovních společností to nebudete mít zrovna jednoduché. Půjčku pro problémové klienty však stále lze získat poměrně jednoduše a současně bezpečně. Jak na to?

Půjčka pro problémové klienty – kde ji získat?

Půjčka pro problémové klienty u nebankovní společnosti

Získat půjčku u bankovní společnosti je často problém i v případě, že máte skvělou bonitu a minimální problémy v rejstřících dlužníků. U nebankovních společností pochodíte většinou mnohem lépe, ale i ony utahují šrouby a klienty si vybírají mnohem pečlivěji. Částečně to je neustálými změnami legislativy, která na nebankovní společnosti klade vysoké nároky a částečně i přáním udělat si mezi lidmi lepší jméno.
Půjčka od nebankovní společnosti je však stále ideální cestou pro problémové klienty, kteří jsou přesvědčeni o své schopnosti závazek splatit.

Kdo to vlastně takový problémový klient vůbec je?

  • Nemá prokazatelný příjem,
  • má negativní záznam v rejstříku dlužníků,
  • pracuje na dobu určitou,
  • má příliš mnoho půjček,
  • má malý příjem a velké výdaje (nevyhovující bonita),
  • nachází se v exekuci či insolvenci,
  • nemá české občanství,
  • jedná se o důchodce, studenta, rodiče na mateřské nebo další nízkopříjmovou skupinu.

Tyto skupiny můžeme ještě rozdělit na několik „podskupin“ podle toho, jak náročné pro ně bude získat bezpečnou a legální nebankovní půjčku. Pojďme se na ně podívat postupně.

Půjčka bez doložení příjmů

Půjčku bez doložení příjmu můžete sehnat stále poměrně snadno. Přestože většina společností vyžaduje alespoň výpis z účtu, i dnes najdete takové nebankovní společnost, kterým stačí dokázat, že máte dostatečnou bonitu. Jedná se většinou o mikropůjčky s třicetidenní splatností a možností čerpat finanční rezervu jen do výše pár tisícovek. Například HomeCredit vám však umožní bez dokládání příjmů čerpat i svůj spotřebitelský úvěr v řádu desetitisíců. Mezi nebankovními společnostmi se však jedná spíše o výjimku.

Půjčka bez doložení příjmů však samozřejmě není vhodná pro lidi, kteří opravdu žádné příjmy nemají. Abyste mohli tuto půjčku získat, stále musíte prokázat, že ji budete schopni splácet a pokud nemáte prokazatelný příjem, bude jakýkoliv záznam v rejstříku dlužníků sloužit jako přitěžující okolnost.    

Půjčka bez registrů

Pokud máte čerstvý záznam v registru dlužníků, hledáte možná půjčku bez registrů. V takovém případě pro vás máme dobrou zprávu. Nějaký ten negativní záznam v registru dlužníků nemá u většiny nebankovních společností na schválení vaší žádosti vůbec vliv. Přiznejme si to na rovinu – kdyby nebankovní společnosti měly zamítnout půjčku kvůli jednomu později zaplacenému účtu za telefon, nedostal by půjčku nikdo a nebankovní společnosti by velmi rychle skončily.

Půjčku bez registrů tak budete potřebovat v případě, že vám účty a dluhy po splatnosti přerostly přes hlavu a v registru se to negativními záznamy jen hemží. V takovém případě vám může pomoci například americká hypotéka. Za tu musíte ručit nemovitostí, ale vaše ostatní dluhy poskytovatele tohoto typu úvěru většinou nezajímají. Pokud potřebujete menší částku, můžete se podívat například na společnost VivaCredit, která nabízí SMS půjčku bez registrů, do kterých ani nenahlíží. Půjčku před výplatou bez registrů nabízí také společnost SOS Credit.  

Půjčka v exekuci

V exekuci vám nepůjčí téměř nikdo. Nejbezpečnější řešení půjčky na vyplacení exekuce nabízí již zmíněná americká hypotéka, za kterou však musíte ručit svou vlastní nemovitostí. Méně bezpečným řešením, které však v žádném případě nemůžeme doporučit, je půjčka na směnku. S exekucí je, stejně jako s insolvencí, získat klasickou půjčku téměř nemožné.

Nic naštěstí netrvá věčně. Přestože vám exekuce udělá vroubek v registrech a nebankovní společnosti na vás budou pohlížet i po jejím vyplacení s nedůvěrou, můžete si hned po jejím ukončení půjčit například u Zonky, což je společnost, která hledí na vaši individuální situaci a na to, proč jste se do exekuce vůbec dostali. I krátce po exekuci klientům nabízí nebankovní půjčku s výhodným úrokem.

Půjčka pro cizince

Další skupinou problémových klientů jsou cizinci. Nebankovní společnosti mají u cizinců totiž menší záruku, že jim půjčku splatí a neutečou před splátkami do své země. Výhodu tak mají ti cizinci, kteří mají na území ČR alespoň trvalé bydliště. Pokud ani to není váš případ, stále si nemusíte zoufat. Naštěstí se na našem trhu nachází dostatek nebankovních společností, které nabízejí půjčku pro cizince, kteří mají v Česku pouze přechodné bydliště. Je jich však poskrovnu.  Půjčku pro cizince nabízí například TESCO či podnikatelská FinPůjčka 24.

Nebankovní půjčka pro ostatní problémové klienty

Půjčky pro důchodce, pro studenty nebo rodiče na mateřské také spadají do rizikových skupin, získat je však můžete za určitých podmínek u většiny nebankovních společností. Pomůže vám nejen doklad o příjmu ze sociálních dávek. Své šanci si můžete zvýšit také například přivýdělkem v podobě brigády. Svou bonitu si můžete zvýšit také tím, že o půjčku požádáte například s partnerem.

Ať už se nacházíte v napohled jakkoliv bezvýchodné situaci, nebankovní půjčka vám může krátkodobě pomoci. Musíte si však být jisti svou možností splácet, aby vás další půjčka pouze nedostala do pasti předlužení, ze které už vede pouze insolvence či v horším případě přímo exekuce.

Poradna

P2P půjčka: jak investovat na platformě peer to peer a získat půjčky levněji

O možnosti půjčit si peníze od banky či nebankovní...

Refinancování půjčky je možné! V článku vám prozradíme, jak na to.

Stala se z vašeho kdysi výhodného úvěru přítěž? Nebo...

Co to je revolvingový úvěr? Zjistěte, zda je pro vás tím pravým řešením

Berete si úvěr poměrně často? Ještě nemáte první půjčku...

Refinancování hypotéky: vyplatí se hledat lepší podmínky v jiných bankách?

Bojíte se podmínek splácení hypotéky? Nabízejí nové...

Co je to RPSN aneb půjčujte si bezpečně

V procentu, které uvádí RPSN najdete hromadnou částku...

Půjčky zdarma
Zaplo
16000 kč / 30 dní
CreditOn
8000 kč / 20 dní
Půjčka7
8000 kč / 14 dní
Via SMS
16000 kč / 30 dní
Kamali
10000 kč / 14 dní

Přidat komentář

##    ## ########  ######     ###     ######  
##   ##  ##       ##    ##   ## ##   ##    ## 
##  ##   ##       ##        ##   ##  ##       
#####    ######   ##       ##     ##  ######  
##  ##   ##       ##       #########       ## 
##   ##  ##       ##    ## ##     ## ##    ## 
##    ## ########  ######  ##     ##  ######  

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře

Jiřina Frecerová 2020-08-18 13:42:24 #166
potřebuji půjčku na splacení dlihu
Odpověď