Půjčka na ruku – kde ji sehnat a jaká jsou její rizika?

Půjčka na ruku je i dnes, v době okamžitých převodů peněz z účtu na účet, oblíbeným produktem. Často ji vyhledávají nejen lidé s exekucí, ale například také důchodci, lidé bez bankovního účtu nebo zkrátka a dobře všichni, kdo upřednostňují osobní jednání před neosobním vyplňováním žádosti přes internet. Půjčka na ruku může být podobě rychlá jako půjčka na účet. Má však svá nezanedbatelná negativa a rizika. Na co si dát pozor a jak si vybrat tu nejlepší půjčku na ruku právě pro vás?

Půjčka na ruku – kde ji sehnat a jaká jsou její rizika?

Půjčka v hotovosti neboli na ruku, co o ní potřebujete vědět?

V minulosti patřila půjčka v hotovosti k nejoblíbenějším úvěrům. Účty nebyly tak běžné a s půjčkou na složenku se vždy pojily nepříjemné návštěvy pošty. Dnes je půjčka na ruku čím dál tím řidčeji nabízenou službou, přesto se s ní stále můžeme setkat. Jedná se o ideální možnost pro lidi bez bankovního účtu a často vyhledáváním řešením pro lidi v exekuci. O půjčku na ruku si stejně jako o online půjčku většinou musíte požádat přes internet.

Oproti žádosti o online půjčku však nemusíte vyplňovat všechny své osobní údaje. Zpravidla stačí vyplnit vaše základní kontaktní údaje a obchodní zástupce společnosti vás obratem kontaktuje s možností domluvit si termín schůzky. Ta probíhá většinou následující den, nebo podle vašich časových možností. S obchodním zástupcem poté vyplníte zbytek žádosti. To znamená, že mu budete muset prozradit informace o vašem příjmu, majetku a rodinné situaci. Poté obchodní zástupce, nejčastěji telefonicky, zjistí, zda máte na požadovanou částku dostatečnou bonitu a podepíšete spolu smlouvu. Peníze pak můžete získat už ten samý den.

Půjčka na ruku a její pozitiva i negativa

Jaké jsou výhody a nevýhody půjčky na ruku?

Výhody půjčky v hotovosti:

  • Osobní jednání,
  • vyřízení u vás doma,
  • splácení doma,
  • peníze na ruku,
  • žádné poplatky předem,
  • bez nutnosti vlastnit účet či telefon,
  • půjčka dostupná pro důchodce.

Nevýhody půjčky v hotovosti:

  • Oproti půjčce na účet je dražší,
  • nutnost být doma pravidelně v domluvený čas,
  • společnosti často vyžaduje splácení po týdnu,
  • částečná ztráta soukromí.

Seznam nebankovních společností, které půjčku na ruku poskytují

Jak už jsme zmínili, půjčka na směnku je čím dál tím vzácnější a nabízí ji čím dál tím méně společností. Proto jsme pro vás vybrali nejlepší nebankovní společnosti, u kterých si můžete vzít půjčku na ruku bezpečně a rychle.

Jedna z nejstarších a nejprestižnějších společností, Provident, u nás nabízí půjčku na ruku až do 90 000 korun. K získání půjčky v hotovosti od Providentu budete potřebovat doklad o příjmu za poslední tři měsíce. Může jít o výplatní pásky nebo třeba pouze o výpis z účtu. Dále pak občanský průkaz a doklad, kterým potvrdíte adresu vašeho bydliště – to může být třeba účet za telefon či elektřinu, na kterém je vaše jméno a adresa. Obchodní zástupce s vámi doma vyplní žádost, prověří registry dlužníků a pokud bude vše v pořádku, předá vám požadovanou hotovost.

Pokud si zvolíte půjčku v hotovosti od ExpressCash, budete potřebovat platnou občanku a pracovní smlouvu či živnostenský list. Půjčka v hotovosti od ExpressCash je vhodná i jako půjčka pro cizince, pro její získání vám totiž stačí mít v ČR přechodné bydliště. Poslední, co po vás bude obchodní zástupce této společnosti chtít, je potvrzení o příjmu. Daňové přiznání, výplatní pásky či výměr důchodu nebo mateřských dávek.

Jinak vše ostatní probíhá podobně jako u Providentu. Sjednáte si schůzku, vyplníte žádost a s obchodním zástupcem proberete, jaká částka je pro vás ideální. Poté získáte peníze, které splácíte opět při osobních schůzkách u vás doma. Půjčku v hotovosti od ExpressCash můžete čerpat až do 70 000 korun.

Cofidis recenze Cofidis
Vyplnit žádost

Půjčku v hotovosti od Cofidis můžete získat až do výše 90 000 korun. Funguje však na principu kreditní karty, kterou si sjednáte a poté si můžete hotovost kdykoliv vybrat. Měsíční úrok této půjčky je nehledě na dobu splácení 2,86 %. Cofidis nabízí zvýhodnění pro lidi, kteří žádají o půjčku v páru. Má také speciální nabídku půjčky pro novomanžele.

CreditPortal recenze CreditPortal
Vyplnit žádost

Půjčku v hotovosti u CreditPortal si můžete vyzvednout na čerpacích stanicích EuroOil. Požádat o ni však můžete pouze online a splácet ji také můžete jen převodem na bankovní účet společnosti, takže se nejedná o klasickou půjčku v hotovosti pro lidi bez účtu. Půjčka na ruku u CreditPortalu je podstatně dražší, než její hotovostní varianta a neposkytuje hlavní výhody hotovostních půjček.

Kamali recenze Kamali
Vyplnit žádost

Nakonec zmíníme mikropůjčku Kamali. Nejedná se totiž o klasickou půjčku v hotovosti. Mikropůjčka od Kamali spadá pod společnost HomeCredit, která se řadí k nejstarším nebankovním společnostem na českém trhu. O klasickou půjčku v hotovosti se nejedná, protože žádost musíte podat přes internet a potřebujete vlastní bankovní účet, ze kterého pošlete ověřovací korunu na účet společnosti a budete z něj půjčku splácet. Peníze od společnosti Kamali si však můžete vyzvednout v hotovosti u jakéhokoliv SAZKA terminálu.

Pozor, půjčka na směnku vás může stát vše

Kromě klasických nebankovních společností nabízí půjčku v hotovosti také soukromníci. Jedná se o půjčku na směnku. Tuto půjčku může získat téměř každý. Její poskytovatelé nehledí na vaše příjmy ani rodinou situaci a majetek. Je jim jedno, zda jste v exekuci nebo insolvenci. Půjčku na směnku může zkrátka získat každý.

Nevýhodou půjčky na směnku je její takřka až nelegálnost. Soukromníci, kteří ji poskytují, se často pohybují za hranou zákona a nemají problém vám zabavit veškerý majetek, což jim umožňují dodatečné smlouvy, které při čerpání tohoto „úvěru“ podepisujete. Kromě toho je půjčka na směnku likvidační i svými lichvářskými úroky. Pokud potřebujete půjčku na ruku hned teď, obraťte se raději na některou z námi doporučených nebankovních společností.

Poradna

P2P půjčka: jak investovat na platformě peer to peer a získat půjčky levněji

O možnosti půjčit si peníze od banky či nebankovní...

Refinancování půjčky je možné! V článku vám prozradíme, jak na to.

Stala se z vašeho kdysi výhodného úvěru přítěž? Nebo...

Co to je revolvingový úvěr? Zjistěte, zda je pro vás tím pravým řešením

Berete si úvěr poměrně často? Ještě nemáte první půjčku...

Refinancování hypotéky: vyplatí se hledat lepší podmínky v jiných bankách?

Bojíte se podmínek splácení hypotéky? Nabízejí nové...

Co je to RPSN aneb půjčujte si bezpečně

V procentu, které uvádí RPSN najdete hromadnou částku...

Rychlá nebankovní půjčka před výplatou jako ideální řešení finančních problémů

Potřebujete půjčku před výplatou nebo hledáte rychlé...

Půjčka bez doložení příjmů - co poskytovatelé půjček pokládají za pravidelný příjem?

Na nebankovní společnosti se lidé často obracejí až...

Přidat komentář

######## #### ######## ##    ## ##     ## 
     ##   ##     ##     ##  ##   ##   ##  
    ##    ##     ##      ####     ## ##   
   ##     ##     ##       ##       ###    
  ##      ##     ##       ##      ## ##   
 ##       ##     ##       ##     ##   ##  
######## ####    ##       ##    ##     ## 

Přihlásit se aby skrýt toto pole

Komentáře