Tipy jak si bezpečně půjčit přes internet - strana 5


BRKI - bankovní registr klientských informací – co o něm potřebujete vědět?

S každým novým negativním záznamem v BRKI se snižuje vaše bonita a společně s ní také šance na další půjčku. Bankovní registr klientských informací však sdružuje nejen negativní informace o vaší osobě, ale také ty pozitivní, což znamená, že vám bonitu mohou naopak zvýšit. Co všechno záznam v BRKI tedy znamená a jak se v něm orientovat?


Co je to Bitcoin a jaký je jeho význam na finančním trhu?

Bitcoin - virtuální měna slaví už své desetileté výročí. Popularitu získala však až v posledních letech, během kterých prožil vývoj ceny Bitcoinu divokou jízdu na horské dráze. Od chvíle jejich vytvoření celá řada virtuálních měn vznikla i zanikla. Jejich trh se nevyhnul ani podvodníkům. V dnešní době už se však začínají virtuální měny v čele s Bitcoinem stabilizovat.


Jak ušetřit peníze? Dbejte u půjček také na datum splatnosti!

Na to, kolik za půjčku celkem zaplatíte, má vliv poměrně dost faktorů, počínaje vaší bonitou, konče až u samotného data splatnosti, případně jednotlivých splátek. Věděli jste, že se u některých půjček úrok snižuje, pokud si datum splatnosti nastavíte na začátku měsíce? Nejviditelnější vliv má datum splatnosti u mikropůjček, důležité je však téměř všude.


Registr dlužníků SOLUS. Je tím nejhorším registrem, ve kterém se můžete objevit?

SOLUS neboli Sdružení na ochranu leasingů a úvěrů spotřebitelům sdružuje řadu společností včetně poskytovatelů nebankovních půjček či telefonních operátorů a dalších poskytovatelů služeb. Dostat se do tohoto registru je tak velmi snadné, cesta ven už tak jednoduchá není.


NRKI - nebankovní registr klientských informací z pohledu klientů

Nezískali jste půjčku, přestože máte dostatečně vysoký příjem? Možná máte vroubek u jiné nebankovní společnosti a ani o něm nevíte, potenciální věřitel si je však našel v NRKI. Jak své záznamy zjistit a na co si dávat pozor?


Hotovostní půjčka domů – komu je určená a jak ji získat?

Nemáte bankovní účet nebo chcete z jakéhokoliv jiného důvodu půjčku v hotovosti? Právě vám je určená půjčka domů, kterou nabízí rovnou několik nebankovních společností. Její pravidla se však od klasické půjčky na účet trochu liší. Jak je možné tuto půjčku získat a co všechno k tomu budeme potřebovat?


Česká půjčka pro studenty - jak funguje?

Půjčka pro studenty není v Česku, na rozdíl od zemí na západ od nás, úplně běžnou záležitostí. Studenti nejčastěji žijí s rodiči a věnují se primárně škole a zábavě. Přesto existují výjimky, pro které je půjčka pro studenty řešením závažných životních situací. Za jakých podmínek ji jde získat?


5 možných důvodů zamítnutí půjčky

Nejčastější příčiny zamítnutí úvěru jsou spojené s nízkou bonitou žadatele o úvěr. Pod termínem bonita se však může schovat leccos. Co je teda pět hlavních důvodů, proč společnost vaši žádost zamítla?


Odstoupení od smlouvy o půjčce – je to vůbec možné?

Zjistili jste, že je vaše půjčka nevýhodná nebo už půjčené peníze nepotřebujete? Český zákon vám nabízí několik možností, jak od smlouvy odstoupit a neplatit tak žádné úroky.


Půjčka pro cizince - může si v ČR vzít půjčku i cizinec?

Půjčování cizincům je poměrně nebezpečný byznys. Pokud totiž cizinec s půjčkou v ČR zmizí, společnosti nemají jeho dluh jak vymáhat. Přesto je v nebankovním sektoru několik firem, které vám i jako cizinci půjčku poskytnout, musíte však splňovat několik základních podmínek.


Čerpání nebankovní půjčky - dokumenty, bez kterých se neobejdete

Stačí vám k získání úvěru občanka, nebo toho bude potřeba víc? Dnes se podíváme nejen na různé typy úvěrů a na to, jaké jsou možnosti získat nebankovní půjčku na občanský průkaz, ale také na to, co všechno si o vás bude společnost i bez papírů zjišťovat.


Půjčka na mateřské a rodičovské dovolené

Maminka na mateřské dovolené a půjčka? Dnes už je i něco takového možné, ovšem jen v případě stabilního příjmu a celkově vysoké bonity. Pojďme se dneska podívat na to, jak si na mateřské půjčkou přilepšit a nezamotat se do ní.


Půjčka pro důchodce - kdo a jak ji může získat?

Potřebujete peníze, ale váš příjem je pouze z invalidního důchodu? Půjčka pro důchodce je zajímavou možností, která vám pomůže vyřešit nejednu prekérní situaci. Pojďme se podívat, jak snadno ji lze získat.


Leasing aneb půjčka na auto - možnost čerpání úvěru na nové auto

Ztráta auta je pro moderního člověka často velmi bolestivou záležitostí. Zvlášť pro člověka, který nežije ve velkém městě a musí za prací, nákupem i lékařem třeba i několik desítek kilometrů den co den dojíždět. Co dělat, pokud vám auto dosloužilo a žít bez něj určitě nemůžete?


Online půjčka na prazdniny - vše co o ní potřebujete vědět

Letní měsíce si chceme všichni užít v pohodě a klidu, ideálně u moře nebo na zahrádce. Co když však nemáme na něco takového ani pomyšlení, protože nám chybí peníze? Řešením se může snadno stát online půjčka na letní prázdniny.